Sport

2017.02.27. 19:49

Most távol volt a bravúr - az ország legjobb futsalcsapatától kaptak ki a veszprémiek

Veszprém – Az éllovas a hazaiak segítségével szerzett gólokat és nyert magabiztosan a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

1. FC Veszprém–Rába ETO 1:4 (0:1)

Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. V.: Wittner, (Kovács G., Újhelyi). 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Bognár, Boromisza D., Boromisza G., Füzy. Csere: Spandler (kapus), Erdősi, Gulyás, Hoffer, Petróczi, Márton, Püspök, Tar. Edző: Madarász János.

Rába ETO Győr: Tóth – Juanra, Constantino, Davide, Sáhó. Csere: Matkovics (kapus), Bognár, Dávid, Drahovsky, Gémesi, Harnisch, Seidler, Tama, Vas. Vezetőedző: Marcus Angulo.

Fehér és Finta sérülés, Tatai eltiltás miatt nem léphetett pályára a hazaiaknál, akik az ország legjobb futsalcsapatát, a címvédő és listavezető ETO-t fogadták.

Boromisza Gábor veszélyeztetett először, majd enyhe győri fölény alakult ki, a Veszprém fegyelmezetten játszott. A 9. percben Seidler lövését védte Schmidmajer, aztán egy távoli próbálkozást hatástalanított a bakonyiak hálóőre.

A 12. percben Boromisza Dániel tüzelt, Tóthnak kellett játékba avatkoznia. Bő három perccel a félidő vége előtt Seidler találta el a kapufát, majd Schmidmajer védett nagyot egy újabb győri kontra után. Nem sokkal később Constantino pörgetett a hazai kapufára.

Az 1. FCV nem bírta ki a nyomást, labdaszerzés után Juanra kapott jó passzt és nem hibázott, 20. perc: 0:1.

A második játékrész elején Juanra bombáját ütötte ki Schmidmajer.

A 22. percben némileg váratlanul egyenlített a hazai csapat. Gulyás használta ki a győriek figyelmetlenségét, és kapásból a rövidbe zúdította a labdát, 1:1.

Két nagy helyzettel válaszolt az ETO, majd Tar előtt adódott óriási lehetőség. Ami kimaradt, s ez azért volt nagy baj, mert az ellentámadásból büntettek a vendégek.

A 26. percben Constantino helyezett a kapuba, 1:2.

A 31. percben a Veszprém végezhetett el szabadrúgást, mégis a vendégek voltak eredményesek, az elpasszolt játékszerrel Harnisch lépett ki és értékesítette a ziccert, 1:3.

A 34. percben Boromisza G. megkapta második sárga lapját, s ezzel a pirosat. A bakonyiak hősiesen védekezve megúszták kapott gól nélkül az emberhátrányos időszakot.

A véghajrában kapusát lehozva igyekezett gólt szerezni a Veszprém, ám ez nem sikerült, míg a másik oldalon Davide betalált az üres kapuba, 1:4.

Hiába játszott fegyelmezetten a meccs jelentős részében a Veszprém, olyan súlyos hibákat követett el, hogy esélye sem volt megszorítani a címvédőt.

Madarász János: - Bosszantó, hogy nem ellenfelünk kidolgozott akciói után, hanem saját hibáinkból kaptuk a gólokat. Nyilván a győriek nagyobb játékerőt képviselnek, ám a négyből három találatot mi ajándékoztunk nekik és ez nagyon bántó.

Marcus Angulo: - Fantasztikus a hangulat Veszprémben, mindig öröm itt pályára lépni. Látszik, hogy jó munkát végeznek a hazaiak, mindig kemény meccset játszunk velük. További sok sikert nekik, remélem, a rájátszásban találkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!