Sport

2015.06.27. 15:09

Sótonyi hiányolja az MKB-t az alapszakaszból

Javában tart a szünet a kézilabdázóknál. A válogatott programja miatt Sótonyi László csak később térhetett pihenőre. A címeres mezes együttes szövetségi edzője néhány korábbi játékostársával kiengedte a fáradt gőzt. Beszélgettek, nosztalgiáznak egy kicsit Kovács Csaba nemesvámosi „rancsán”.

Donát Tamás

-Zsigmond Gyuri születésnapját ünnepeltük a fiúkkal – mondta Sótonyi László, a csurgóiak élvonalbeli vezetőedzője. – A beállós meghívta az ex-játszótársakat. Gulyas Pistával, Éles Józsival, Török Lajossal, Putics Jenővel meg is állapodtunk abban, hogy indulunk a második vonalban és megnyerjük a bajnokságot, mert erős keretünk van. De abban viszont nem sikerült megegyeznünk, hogy ki fusson közülünk, mert azt már egyikünk sem szeretne.

-Talant Dusebajev szövetségi kapitány vezetésével remekül szerepelt a magyar válogatott. Pontveszteség nélkül jutott ki a csapat a januári, lengyelországi kontinens viadalra .Így képzelték?

-A cél az volt, hogy kiharcoljuk az EB részvétel jogát. Azt, hogy pontot sem vesztettünk, nagy dolognak tartom. Ráadásul úgy, hogy az utolsó két összecsapáson a rutinos kézilabdázók nélkül is nyerni tudtunk. Pedig még volt tét akkor is, mert a csoportelsőségért játszottunk.

Fotó: Penovác Károly

-Ezzel maradt esély az olimpiai részvételre is.

-Októberben ez volt Talant mester székfoglalója, hogy amíg egy cseppnyi esély van Rióba utazni, addig küzdeni kell! Az első lépést megtettük azzal, hogy Európa-bajnoki résztvevők vagyunk. A kapitány úr ezután azt mondta, azért utazunk Lengyelországba, hogy megnyerjük a tornát, mert az első helyezett olimpiai résztvevő.

-Mi a Kielce világhírű mesterének válogatottal kapcsolatos filozófiája?

-A legfontosabb az, hogy ő nem hét játékossal akar végig játszani egy világbajnokságot, kontinens tornát, vagy az olimpiát. Úgy gondolkodik, hogy kell tizenhat kézilabdázó, aki nagyjából azonos időt tölt a pályán. Legfeljebb az lehet a kérdés, hogy a végjátékot kik játsszák végig.

-Milyen lesz a következő bajnokság színvonala a kisebb változtatásokkal?

-Nem örülök annak, hogy a Veszprém megint nem szerepel az alapszakaszban. Olyan sztárcsapatról van szó, amelynek kedvéért ezrek látogatják a mérkőzéseket. És lehet, hogy ezeket a remek játékosokat látva fogna kézilabdát a kezébe sok-sok kisgyerek. Úgy érzem, hogy megint egy külön bajnokságot láthatnak majd a sportág kedvelői, hiszen a Veszprém és a Szeged nagyon kiemelkedik a mezőnyből. Sőt, azt gondolom, hogy a bajnok még távolabb kerül az ezüstérmestől. Tovább nőhet köztük a különbség. Szóval én is és a szurkolók is nagyon sajnálják, hogy Nagy Laciék nem jönnek Csurgóra az alapszakaszban.

-A két legjobb „alatt” viszont jó kis meccsek várhatók a bajnokságban!

-Igen, ezért említettem, hogy külön bajnokság lesz a másik tizenkét együttes részvételével. Nagy csaták várhatók a Tatabányával, a Füreddel, a Gyöngyössel, az Orosházával, de még a Mezőkövesddel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!