Sport

2017.05.18. 14:50

Sorsdöntő ütközet

VESZPRÉM Három fordulóval a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság befejezése előtt újabb sorsdöntő mérkőzés vár Orbán Tamás tanítványaira. A szombati ellenfél - hazai pályán - a III. Kerületi TVE gárdája lesz.

Bényi Kálmán

Az előző játéknapon hatalmas pofonba szaladtak bele a veszprémi focisták, akik a Budapest Honvéd-MFA II. vendégeként szenvedtek 7:1-es vereséget.

- Osztálykülönbség volt a két alakulat között - kezdte értékelőjét Orbán Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője, majd hozzátette:

- Fiatal ellenfelünk rendkívül jól alkalmazkodott a hirtelen jött meleghez, míg mi csak kóvályogtunk a pályán. Az első félidőben bekapott három gólunk mindegyikét védelmi hiba előzte meg. Kocsis révén az első találatra még tudtunk válaszolni, de a gólgyártást itt be is fejeztük. A második félidei cserék hatására a támadójátékunk va-lamelyest feljavult. Akcióink azonban rendre a Honvéd II. kapusának kezében haltak el, aki nem tétlenkedett sokat, és kitűnő kidobásaiból többször is eredményes kontrákat tudott vezetni a fővárosi csapat. Gyorsan el kell felejtenünk ezt a találkozót, hiszen már csak három forduló van hátra a bajnokságból, és a hátralé-vő ütközetek mindegyikét verhető ellenfelek ellen fogjuk megvívni. A győzelem megszerzéséhez pedig tiszta fejekre van szükség.

A veszprémieknek (pirosban Gulyás) kötelező a pontszerzés a hétvégén Fotó: Balogh Ákos

Szombaton 18 órai kezdettel a jelenleg kilencedik pozíciót elfoglaló III. Kerületi TVE vendégeskedik az Egyetemi Stadionban.

- Valami nem stimmel a vendégek háza táján. Sorozatban nyolcszor kapituláltak. Ez nem túl jó előjel a számunkra - óvatoskodott Orbán Tamás. - Legutóbb az Andráshida ellen voltunk hasonló helyzetben, akkor őket sikeresen elindítottuk a tabellán felfelé. Remélem, hogy tanultunk az esetből, és még egyszer nem teszünk ilyen szívességet. Nehéz dolgunk lesz. A bajnokság végéhez közeledve megszaporodtak gondjaink. Bognár, Bene és Kókány is már hetek óta kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódnak, de a mérkőzésekre mindig összedrótozzák magukat valahogy. Nagy csatára számítok. Szép játékot nem ígérek, de mindent el fogunk követni, hogy a három pontot itthon tartsuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!