Sport

2016.05.03. 10:07

Somogyi Anett két érme

Budapest - Két bajnoki címet szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futói a hétvégén megrendezett tízezer méteres országos bajnokságon.

B. Virág Rita

A Vasas SC Pasaréti Futócentruma adott otthont a tízezer méteres ob-nak, ahol a főszámot felvezető 800 és 3000 méteren is sokan rajthoz álltak. Természetesen a versenyről nem hiányozhatott a VEDAC küldöttsége sem.

A bajnoki számokban először a nők döntötték el az aranyérem és a helyezések sorsát. A tavalyi győztes Kácser Zita biztosan védte meg első helyét, míg harmadikként a veszprémi Somogyi Anett ért célba. Tóthné Stupián Anikó tanítványának ideje: 35:58.98 perc, amivel az U23-as mezőnyben viszont a dobogó tetejére állhatott fel, így összességében egy arany-, és egy bronzérmet vihetett haza.

A junior nőknél ugyancsak VEDAC-os sikernek tapsolhattunk, Ladányi Fruzsina két másodperc híján egy percet vert a mögötte célba érkezőre (37:02.87).

A junior férfiaknál Nick Márton a második helyen végzett, ideje: 33:16.19 perc. A győztes Szántó Bence egyébként mindössze öt másodperccel előzte meg a veszprémi fiút.

A 800 méteres viadalon Kiss Gergő szerzett medáliát, harmadik lett 1:50.22-es időeredménnyel.

A 3000 méteres megmérettetésen a férfiaknál a legjobb veszprémi eredményt Kovács Ruben érte el, aki hetedik lett (9:42.20). A nőknél viszont Varga Gréta Brigitta bronzérmes lett 10:46.34 perces idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!