Sport

2015.10.31. 19:23

Sokkoló vereség, az FC Ajkát egyszerűen lefocizta a dunaújvárosi csapat

Ajka - Váratlanul nagyon komoly vereségbe szaladt bele az FC Ajka a labdarúgó NB II 12. fordulójában.

Horváth Gábor

FC Ajka-Dunaújváros 0:6 (0:2)
Ajka, 400 néző. V.: Kovács. FC Ajka: Gőcze – Zsirai, Pákai, Császár, Zámbó – Horváth, Gunther – Besztercei, Lattenstein, Major – Sowunmi. Edző: Jákli Péter. Dunaújváros PASE: Szűcs – Koszó, Gengeleczki, Lorentz – Tamaskó, Villám, Petneházi, Jakab, Czár – Sóron, Fejős. Edző: Artner Tamás.
Csere: Fejős helyett Eppel a 36., Sóron h. Magasföldi a 76., Czár h. Spánitz a 82., ill. Gunther h. Sándor és Besztercei h. Stieber a 46., Major h. Bölcsföldi a 60. percben.
Sárga lap: Gunther a 40., Major az 54., Zsirai a 63.

A találkozó előtt Jákli Pétert köszöntötték, a szakember 150. alkalommal ült vezetőedzőként az ajkai kispadon.

A 3. percben máris hátrányba került az Ajka, Fejős Áron ugratták ki a bal oldalon, a hazai védelem csúnyán elcsúszott, a középpályás pedig Gőcze feje fölött a léc alá bombázott, 0:1.

Öt perccel később ismét komoly helyzetbe került a Dunaújváros, a visszagurított labdát Villám tűzte kapura, Gőczének kellett nagyot védenie.

A vendégek magabiztosan és gyorsan futballoztak, a hazai csapat gyengén kezdett. Úgy tűnt, a volt ajkai edző, Artner Tamás jól tudja, hol lehet megfogni a Veszprém megyei alakulatot. A pályán kemény párharcok zajlottak, előbb két dunaújvárosit, majd Sowunmit kellett ápolni.

A 26. percben erősen lesgyanús góllal duplázta előnyét a vendéggárda, egy szöglet után az újvárosiak egyből visszarúgták a labdát, amelyet a teljesen üresen álló Fejős fejjel továbbított a hazai kapuba, 0:2.

A 32. percben Fejős óriási helyzetet hagyott ki, illetve lőtt tiszta helyzetben nagyon gyengén Gőcze kezébe. A Dunaújváros komoly mezőnyfölényben futballozott, a hazaiak kisebb lehetőségekig sem jutottak.

A 43. percben Sowumni fejelt 13 méterről, de a beadás kicsit magas volt, a csatár nem tudta kapu felé irányítani a labdát.

A szünetben Jákli Péter kettőt cserélt, Stieber András és Sándor István szállt harcba. Az Ajkának nagyot kellett javulnia ahhoz, hogy szorossá tegye a második félidőt.

Major cselezett szépen a bal oldalon, beadására azonban nem érkezett egyetlen társ sem. A 49. percben Zsirai bombázott 17 méterről, a labda nem sokkal ment kapu fölé.

Az 54. percben Eppel készítette le szépen a labdát a középen, ziccerben kiugró Jakabnak, Gőcze nagyot védett. A szöglet után a vendégek beívelték a labdát, Eppel fejjel a hosszú sarokba csúsztatott, 0:3.

Az FC Ajka továbbra sem tudott nyomást gyakorolni ellenfelére. Sőt.

A 68. percben Petneházi 25 méterről hatalmas gólt akasztott Gőcze kapujába, 0:4.

Továbbra is iszonyatosan szenvedett a hazai együttes, a vendégeknek pedig szinte minden bejött. Hatalmas különbség volt a két csapat között.

A 79. percben Sándor tekert kapura egy szabadrúgást 18 méterről, balról, a labda az oldalhálóban kötött ki. A 85. percben egy szöglet után Sowunmi elől tisztáztak a védők, a felszabadítás alig kerülte el a vendégek kapuját.

Hideg zuhany.

A 90. percben Eppel passzolt középre, Magasföldi érkezett megelőzve a védőket, 0:5.

Sokk.

A 91. percben egy szöglet után Eppel kapásból tüzelt a hálóba, 0:6.

Jákli Péter: - Nem könnyű feldolgozni azt, hogy ekkora változás volt a játékunkban a mezőkövesdi mérkőzéshez képest. Az eredményjelző azt mutatja, hogy lefociztak minket, ugyanakkor mindegyik gólt komoly hiba előzte meg.

Artner Tamás: - Amit az elmúlt hetekben kihagytunk, azt most mind belőttünk. Gratulálok a fiúknak. További sok sikert kívánok az Ajkának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!