Sport

2015.08.28. 09:50

Sok minden kiderülhet - A veszprémi csapat egyik nagy riválisa ellen kezdi a szezont

Veszprém - Érdekes, izgalmasnak tűnő összecsapással kezdi a szezont a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata. Az első meccs sok mindent megmutathat.

Horváth Gábor

A Dunaújvárost látja vendégül az első fordulóban az 1. Futsal Club Veszprém. A találkozó több szempontból is érdekes. Az újvárosiak egyrészt komoly vetélytársnak ígérkeznek, az előző idényben, tavasszal saját pályájukon ütötték ki (1:7) a bakonyiakat, ráadásul Reveland Zoltán kapus személyében nyáron épp Veszprémből igazoltak.

A felkészülésről és a várakozásokról Madarász János edzőt kérdeztük. Riválisaink folyamatosan erősödnek, a Dunaújváros mellett a Haladás is jól igazolt, így négyre nőtt a komoly vetélytársak száma nyilatkozta lapunknak a szakember. Az első két helyért valószínűleg idén is a Győr és a Berettyóújfalu csatázik, a Veszprém, a Dunaújváros és a Szombathely a dobogó alsó fokát veheti célba.

Madarász János csapata kemény felkészülési időszakon van túl, sérülések hátráltatták a munkát. Fotó: Penovác Károly

- Ha idén is sikerül a hamadik-negyedik helyért harcolnunk, azzal elégedettek lehetünk. Nekünk nem igazán jöttek be a tervezettet erősítések, sőt, inkább gyengültünk, hiszen Bényi Kálmán csapatkapitányunk visszavonult. Sajnos több sérülés és egyéb okból történt távolmaradás is nehezítette a dolgunkat a felkészülés alatt. A nyári időszak egyébként nem sikerült rosszul, de jobb is lehetett volna - mondta el Madarász János, aki megjegyezte: a szurkolók más Veszprémet láthatnak majd a pályán, változik az együttes.

- Mi az elmúlt években elértünk egy szintet és innen nem könnyű továbblépni, ráadásul nem erősödtünk. Az látszik, hogy sok egyesület kinyitotta a pénzcsapot, ami nem könnyíti meg a dolgunkat, de én személy szerint annak örülök, hogy nő a bajnokság színvonala.

A szakember elmondta, szerinte a pontvadászat lebonyolítása nem túl szerencsés. A csapat a nyitányt követően válogatott szünet miatt egy hónapig nem játszik bajnokit. A válogatottság jelenleg két veszprémi is érint: Németh Péter mellett Vas Ádám is meghívót kapott a nyári összetartásokra.

Rossz hír, hogy az új csapatkapitány, Tatai József még mindig nem teljesen egészséges, s mellette Vas és Püspök Péter is sérüléssel bajlódik.

A 1. FCV meccseire idén is ingyenes a belépés, de a kilátogató szurkolóknak egy kihelyezett becsületkasszánál lehetőségük lesz támogatni a klubot és annak utánpótlását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!