Sport

2016.08.25. 19:20

Sikerre várva - Jánosa Tiborék látogatnak Ajkára

Ajka - Egy görcsoldó sikerre készül a nyeretlen FC Ajka, de, ahogyan eddig, a negyedik fordulóban sem lesz könnyű dolga a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

A labdarúgó harmadosztály nyugati csoportjának negyedik játéknapján az ajkaiak hazai pályán szerepelnek. Vendégük az a Hévíz lesz, amelyet a tavasszal Ajkán dolgozó Székely Tibor irányít, kapuját pedig a csapat korábbi hálóőre, Jánosa Tibor védi.

Az FC Ajka két döntetlennel és egy vereséggel kezdte a szezont, az NB II-ből kiesett csapat a múlt héten a Pápán rendezett megyei derbin 0:0-ra végzett a Veszprémmel. - Rúgtunk két kapufát, egy gólunkat érvénytelenítették, a túloldalon pedig elmaradt néhány sárga - fogalmazott meg némi játékvezetői kritikát Bücs Zsolt, de az FC Ajka vezetőedzője azonnal hozzátette: nem a bíró és a partjelző passzolt lassan, hanem az ő játékosai.

Az ajkai együttes szezonbeli első hazai mérkőzése nem sikerült túl jól, most lehet javítani
Fotó: Penovác Károly

- A mérkőzés nagy részében jól játszottunk, azonban az utolsó fél órában sajnos buta kapkodásba kezdtünk. Nem volt a pályán egy igazi vezér, ezért nem tudtunk megfelelő nyomást helyezni ellenfelünkre. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy rengeteg a sérültünk, ráadásul olyan játékosok estek ki, akikkel a széleken meg lehetne bontani vetélytársaink védekezését. Nem könnyű ezt kezelni.

Bücs Zsolt hangsúlyozta: egy győzelem nagyot lendítene kissé görcsös csapata hangulatán és önbizalmán, de ehhez mindenképpen fejlődni kell a támadójátékban.

- Minden ellenfelünket, a Hévízt is tiszteljük, megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Ismerjük a vendégeket, játszottunk velük edzőmeccset is. Visszaállnak a saját 16-osukra és kontrákkal igyekeznek kombinálni. Bízom benne, hogy sikerül végre nyerni, ehhez persze gólra van szükség - fogalmazott a szakember, megjegyezve: azok az igazán jó játékosok, akik nyomás alatt is tudják hozni tudásukat. Reméli, ez most nekik sikerül.

Az ajkaiakkal kapcsolatos hír, hogy a csapat leigazolta Csemer Gyulát a Budapest Honvédtól.

A több poszton is bevethető, 22 éves, korábban az U-20-as válogatottban is szereplő játékos tavaly Tatabányán szerepelt kölcsönben.

Élőben tudósítunk a mérkőzésről

Az FC Ajka-Hévíz SK bajnoki mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik. A találkozó eseményeiről veol.hu-n élőben tudósítunk. A párosítás érdekessége, hogy mindkét együttes újonc a csoportban, az ajkaiak az előző idényben NB II-esek voltak, míg a Hévíz a megyei első osztályból lépett feljebb. A Zala megyeiek három kör után egy győzelemmel és két vereséggel állnak a pontvadászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!