Sport

2015.07.22. 12:24

Sikeres versenyen és edzőtáboron vannak túl a balatonalmádi karatékák

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület (Nippon-Dojo) hat versenyzője 14 éremmel tért haza a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkány városában megrendezett nemzetközi-országos shotokan karateversenyről.

Polgár Tibor

Az I. Balkány kupán három országból (Románia, Ukrajna és Magyarország) összesen 24 sportegyesület és 226 versenyző mérte össze karatetudását egyéni-, illetve csapat-versenyszámokban. A balatonalmádi egyesület eredményei: Csontos Tamás: egyéni kumite (küzdelem) – aranyérem; Rézmüves Ádám: egyéni kata (formagyakorlat) – bronzérem, egyéni kumite – bronzérem; Rézmüves Miklós: egyéni kata – bronzérem, egyéni kumite – ezüstérem. Kiss Maja: egyéni kata – aranyérem; Pahola Eszter: egyéni kata – ezüstérem, egyéni kumite – bronzérem; Szombathelyi Klaudia: egyéni kumite – ezüstérem.

Csapat kata versenyszámban két csapattal indult a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület: a Csontos Tamás, Kiss Maja és Pahola Eszter alkotta formáció aranyérmet, míg a Kiss Maja, Rézmüves Ádám és Csontos Tamás felállású csapat bronzérmet szerzett. A sikeres versenyt másnap a Nyíregyházi Vadaspark meglátogatásával ünnepelte meg az egyesület.

Emellett Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület elnöke vezetésével egy karate edzőtáborban is részt vettek a karatékák. A napi kétszer kétórás edzések mellett jutott idő pihenésre, strandolásra, játékra is. A komoly szellemi és fizikai felkészülés után a tábor végén övvizsgalehetőség is volt, melynek követelményeit mindenki sikeresen teljesítette – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós. – A nyári szünetben sincs pihenés, ugyanis teljes erőbedobással készülünk az októberben Szerbiában, Suboticában megrendezendő Shotokan Karate Világbajnokságra.  – fűzte hozzá az egyesület vezetője.

A balatonalmádi karatékák a Nyíregyházi Vadaspark meglátogatásával ünnepelték meg a sikeres versenyszereplésüket. Fotó: Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!