Sport

2017.06.27. 16:45

Sikeres, nyugodt, eredményes futballszezont zárt a Pápai ELC

PÁPA - A Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) számára is véget ért a 2016/2017-es szezon. Az egyesület nyolc versenykorcsoportja, hét előkészítő korosztálya és az óvodai képzésben résztvevő nyolc intézménybe járó picik egy fárasztó évad után már jól megérdemelt nyári pihenőjüket töltik.

Haraszti Gábor

Az idei szezont szép sikerek, fájó vereségek és dobogós helyezések is színesítették, a klub idei évéről, a fejlesztésekről és az őszre várható változásokról a PELC utánpótlás igazgatójával, Lengyel Ferenccel beszélgettünk.

- Összehasonlítva az elmúlt évekkel kijelenthető, hogy az idei sikeresebb, nyugodtabb év volt, mint a többi - vélekedett Lengyel Ferenc. Korosztályaink mind létszámukban, mind eredményeikben az elmúlt évek átlagát hozták vagy néhány esetben meg is haladták azokat.

A Bozsik Programban szereplőkkel szemben eredményekben semmilyen elvárást nem fogalmaztunk meg, a célunk az volt, hogy megszeressék a sportágat, rendszeresen járjanak edzésre, a lehető legtöbbet fejlődjenek és mindenki játéklehetőséghez jusson.

A versenykorosztályoknál minimum elvárásként a vezetőség minden csapattal szemben a tízbe kerülést tűzte ki. Az U-17-es együttes (fent, sárga mezben) ezt túlteljesítette, hiszen negyedik helyen végzett a III. osztály északnyugati csoportjában.

A legügyesebbek már egy korosztállyal feljebb is bemutatkoztak, és részt vettek a kiemelt edzéseken, így azt gondolom, ezeknek a kritériumoknak sikerült megfelelni, semmi akadálya annak, hogy jövőre egy újabb lépcsőfokot lehessen feljebb lépni.

A versenykorosztályoknál minimum elvárásként a vezetőség minden csapattal szemben a tízbe kerülést tűzte ki, ezt egy kivételtől eltekintve minden együttes teljesíteni tudta.

Sőt több korosztály is a legjobb öt között fejezte be a menetelést.

- Az edzésre járás több csapatuknál is elég hektikus volt, a gyerekek az iskolai és a tanórákon kívüli tevékenységeik miatt nagyon leterheltek voltak, ezeket szem előtt tartva nem lehet okunk panaszra. A megyei U16-os pontvadászatban a Veszprém mögött második helyen zártunk, az U17 és az U14 negyedik, míg az U19 ötödik lett.

Sikerként könyveljük el a női szakág évét is, hiszen a megyei pontvadászatban a Nyárád községgel közösen indított csapatunk kis híján bajnoki címet szerzett, míg az U18 a középmezőnyben végzett, az U15 és az U13 is sokat fejlődött.

Lengyel Ferenc (jobbra) összességében elégedett a teljesítménnyel
Fotó: Pesthy Márton, PELC

Az utánpótlás igazgató elmondta, egyesületük ezen időszak alatt is nagyon komolyan vette a szakmai, tárgyi és személyi fejlesztéseket.

- Támogatók jóvoltából a társasági adó nyújtotta kedvezményeket kihasználva a szövetség segítségével új pályák épültek, több játékteret is felújítottunk. Fejlesztésen ment keresztül gép-, és eszközparkunk, defibrillátor készüléket vásároltunk, pályáink karbantartásához pedig traktort, műfű lazítót, permetezőt, hótolót is beszereztünk. Képzési rendszerünk is átalakult, a modern technika (matchmeeting számítógépes program) és a legmodernebb edzéseszközök (BOSU) segítségével.

Lengyel Ferenc kiválónak minősítette a Perutz FC-vel és a Regionális Utánpótlás Központként működő győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiával való együttműködést.

Végezetül pedig köszönetet mondott a szülőknek a támogatásért, és reményét fejezte ki, hogy a gyermekek fejlődése érdekében a jövőben is harmonikus lesz az együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!