Sport

2016.09.04. 16:25

Sikeres a Kiválók csapata - A nemrégiben alakult egyesületet máris országosan elismerték

Ajka - Már országosan is jegyzik az amatőr sportolókat, akik alig több mint fél éve, tavaly novemberben alakították meg a Kiválók Kerékpáros Sportegyesületet.

Tisler Anna

Ódor János elnöktől megtudtuk, országúti kerékpárosok, mountain bike-versenyzők, futók és triatlonisták tartoznak a csapatba. A többség ajkai, de van szombathelyi, litéri, bakonybéli és káptalanfai tagjuk is. Jelenleg harmincnégyen vannak, de a létszámuk folyamatosan nő.

A többség ajkai, de a környező településekről is érkeztek tagok a sikeres csapatba, amely számos versenyen bemutatkozott már (Fotó: Kiválók KSE)

A legfiatalabb csapattag óvodáskorú, a legidősebb az ötvenes éveihez közelít. A többség a harmincas és negyvenes éveiben jár. Három igazolt versenyző tagjuk van, Marczal Marcell, Szür Brendon és Zarka Dominik. Ők még gyerekek, az U-9-es és U-11-es kategóriában versenyeznek. Nemrégiben tartottak egy tízórás kerékpáros versenyt, amelyen az esemény teljes időtartama alatt egy résztvevőnek kerékpároznia kellett. A Kiválók két csapatot indított, Venczellák Péter, Szeretőné Gödri Beáta, Szilágyi Zoltán és Váry Kovács Gergő vegyes kategóriában első lett, Szür Arnold, Szür Linda, Lengyel Lajos és Tóth Balázs pedig második. Ez a futam egy négyes sorozat harmadik része volt, az itt másodikként végzett kerékpárosok az előző kettőt megnyerték. Ha a negyediken is hozzák a formájukat, megnyerik a versenysorozatot.

Az egyesület elnöke elmondta lapunknak, hogy nyáron sok versenyen vettek részt. Esztergomban voltak a Top Maraton második versenyén, a XVII. Duna Maratonon. Ódor János az 52. helyen ért célba a 403 fős mezőnyben.

A Salzkammergut Trophyn Szür Arnold az 53,5 kilométeres távot a 334. helyen teljesítette az 1105 fős mezőnyből, Ódor János a 22,1 kilométeren 25. lett a 290 versenyző közül.

Az utánpótláscsapat tagjai is versenyeztek, a Veszprémben megrendezett XCO MTB versenyen U-9 kategóriában Marczal Marcell a hatodik helyen végzett, U-11 korcsoportban Szür Brendon szintén hatodikként, Zarka Dominik tizedikként fejezte be a versenyt.

Az U-13 korcsoportban Trnka Botond XCO-ban első versenyét egyből a tizenegyedik helyen fejezte be. Az utánpótláscsapat Salgótarjánban is rajthoz állt az XCO Up kupasorozaton, amelyen Marczal Marcell ötödik helyezést ért el. Zánkán a 24 órás mountainbike-váltóversenyen hatfős csapattal és egy segítővel álltak rajthoz. Az egész napos váltóban versenyzés után az ötödik helyezést érték el.

A Kab-hegyi időfutamon Szeretőné Gödri Beáta női MTB kategóriában a második, a férfi országúti kategóriában Balla Tamás a nyolcadik, Váry Kovács Gergő a tizenegyedik helyen ért célba. A tagok nemcsak együtt versenyeznek, családi programokat is szerveznek, Halimbán tartottak pikniket, szilveszterkor pedig túráznak a Kab-hegyre. Rendezvényeiken az érdeklődők is részt vehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!