Sport

2017.06.27. 15:30

Senki nem veheti el az érzést - Ismét bajnok az Ősi PSK!

ŐSI - Huszonhat év után lett ismét bajnok az Ősi PSK, amely voltaképpen edzések nélkül, ám iszonyatos elszántsággal, küzdeni akarással szerezte meg az első helyet az MTD Hungária megye II-es labdarúgóbajnokság 2016/2017-es szezonjában.

Horváth Gábor

- Rengeteg jó eredményünk volt az utóbbi időszakban, többször végeztünk dobogón, de az első hely nem jött össze. Mindenki nagyon akarta a bajnoki címet, és végre sikerült megszereznünk, ezt az érzést már senki nem veheti el tőlünk - mondta el a Naplónak Tolner András, az Ősi PSK edzője.

- Először a pontvadászat félidejében éreztem azt, hogy befuthatunk. Jó volt a mezőny, sok az erős csapat, ám egyik sem emelkedett ki.

Az Ősi legnagyobb riválisa a Sümeg VSE volt, amelyet oda-vissza sikerült legyőznie. A sümegiek végül három ponttal maradtak le az első helyről, a harmadik pozícióban pedig a Szentantalfa NVSE végzett.

A fehér mezes Ősi PSK a Balatonkenese SC otthonában aratott sikerrel biztosította be bajnoki címét
Fotó: Balogh Ákos

- Tetszett a sümegiek játéka, hazai pályán szerencsével győztük le őket, ősszel idegenben viszont jó futballal nyertünk. Ők is nagyon motiváltak voltak a rangadón, de talán mi még náluk is jobban akartuk a sikert. Egy nullra vezettek, s kicsit elhitték, hogy megvan a meccs, de megfogyatkoztak, mi pedig felőröltük őket, fordítottunk, az nagyon fontos győzelem volt.

A bajnoknak az örömök mellett bosszankodás is jutott az idényben, a legnagyobb csalódás az utolsó előtti körben érte a csapatot. Az utolsó hazai meccsen ünnepre készült a település, ám a vendég Pápateszér nem jelent meg, s ezt előre sem jelezte.

- Ez az eset mindenképpen tüske marad. A balatonkenesei (itt, a zárófordulóban biztosította be elsőségét az együttes - a szerk.) ünneplés némileg feledtette a történteket, de vannak, akik nem mozdulnak ki a faluból, csak a hazai mérkőzésekre járnak, s nekik ez nem adatott meg. Rosszul esett, s akkor el voltunk keseredve.

Az Ősi PSK edzőjét arról is kérdeztünk, mi volt a titka csapatának. - A remek csa-pategység van a háttérben. Szinte mindig erőn felül teljesítettünk. Dolgozó emberekről van szó, a legtöbb játékost máshová szólítja a munkája, így estig nem is ér rá, az edzéslátogatottságunk gyér. A társaság azonban baráti, elsősorban helyiek alkotják a csapatot, kiegészülve vidékről érkezett jó futballistákkal. Szerencsére a sérülések elkerültek minket, sokan voltunk, s cserékkel bele tudtunk nyúlni a meccsekbe, ha kellett.

Természetesen az utolsó találkozót követően óriási volt a boldogság az együttesnél.

- Gyerek módjára örültek. Nem a pénzért futballoznak, itt senki nem kap egy fillért sem. De képzelje, a mi csapatunk még a vesztes meccsek után is együtt van egy-másfél órát. Volt olyan idegenbeli találkozó, amely után ránk kellett szólni, hogy menjünk, a hazaiak közül már senki nem volt, szeretnének zárni. Az elmúlt években összekovácsolódtunk, több csalódás is akadt, de nem adtuk fel.

Az Ősi PSK első helyével jogot szerzett a megye I-es indulásra, azonban nem biztos, hogy a csapat osztályt vált. Alaposan körül kell járni, hogy az egyesület feltételei adottak-e erre. A jövő hét végéig kell eldönteni, melyik bajnokságba adja le nevezését az együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!