Sport

2016.09.11. 20:07

SEHA -LIGA: Többen pihentek, a sztárok perceket játszottak

Szkopje - Biztosan nyert a Telekom Veszprém a Metalurg vendégeként a férfi kézilabda SEHA-Ligában. A vendégek variációs lehetőségei kifogyhatatlanok voltak.

B. Virág Rita

Metalurg-Telekom 20:23 (10:14)

Szkopje. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Metalurg Szkopje: ARSIC - Kosteski 2, Brajovic 3, Mladenovic 3, Pesevski, TALESKI 2, Marcec 3. Csere: Tomovski (kapus), Kuzmanovski 1, NELOVSKI 4, Petrov, Velkovski. Krstevski 2 (2), Obradovic, Pecenkovski. Edző: Lino Cervar. Telekom Veszprém: MIKLER - GAJIC 6 (2), Nagy 1, Nilsson 1, Schuch, Terzic 1, Lékai 2. Csere: Ugalde, Ilic 3 (1), Blagotinsek 1, Chema, SLISKOVIC 4, Ancsin 2, Marguc 2, Iváncsik. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: -, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

A vendégektől Kopljar, Gulyás, Palmarsson, Sulic kapott pihenőt, utóbbi kettő egyébként a Vardar ellen sem szerepelt.

Hazai találatokkal indult az összecsapás, azonban Ilic és Gajic góljaival az 5. percben már 2:2-t mutatott az eredményjelző. Három percig egyik csapat sem talált be, majd Brajovic vette vissza a vezetés a Metalurgnak. Gajic egyenlített, Ilic hétméteresével már a veszprémieknél volt az előny. A Metalurg próbálta lassítani a játékot, így az első negyedóra végén csak 4:5-re állt a meccs. Rendre a Telekom ment elől, ám a hazaiak újra és újra egalizáltak. A 22. perchez érve aztán sikerült megállítani ezt a tendenciát és Gajic duplájával 8:6-ra vezetett a Telekom. Alig másfél perc alatt ismét döntetlen volt (9:9).

Ancsin és Sliskovic beállása jót tett a vendégeknek (9:12), szép gólokat szereztek, bár az előny kiépítésében az is közrejátszott, hogy a rivális lehozta a kapusát. A megszerzett labdákkal az üres kaput könnyű volt eltalálni. A félidő végére megnyugtató volt a bakonyiak előnye.

Szünet után Gajic büntetőből szerezte meg ötödik találatát, s mielőtt még teljesen bealudt volna mindenki, riadót fújt a Metalurg és villámgyors gólokkal 14:16-ra felzárkózott. Sliskovic és Terzic góljaival ismét négyre hízott az előny (15:19). Mikler bravúrjainak köszönhetően nem tudtak közelebb zárkózni a hazaiak. Mindenféle új védekezési variációt kipróbált Sabate edző: a hátsó alakzat váltakozó sikerrel tartotta a frontot. Aztán Ancsin talpról pókhálózta ki Tomovski kapuját (52. perc: 16:21), állandósult az öt gólnyi differencia.

Az utolsó percekben a Metalurgtól Taleski és Kosteski kozmetikázott az eredményen (20:23).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!