Sport

2017.03.29. 13:34

SEHA - Liga: Ilic lett a legjobb - Két hét múlva tartják a finálét

Veszprém - A SEHA-Ligában szereplő tíz alakulat edzői megszavazták az idény álomcsapatát és a legjobb edző, illetve az MVP kilétéről is döntöttek.

B. Virág Rita

A szavazási szisztéma szerint az adott posztra három játékost kellett nevezni, a legjobb három, a második kettő, míg a harmadik egy pontot kapott. Az MVP-re, vagyis a legértékesebb játékosra öt ponttal lehetett szavazni.

Eszerint a legtöbb pontot a Celje fiatal klasszisa, Blaz Janc kapta - összesen 31-et - így övé lett az MVP cím is.

A kapusoknál a PPD Zagreb rutinos hálóőrét Ivan Stevanovicot látták a szezon legjobbjának a szakemberek (13). Második lett az exveszprémi, de már a Vardar Szkopjéban védő Sterbik Árpád (12), harmadik pedig a Telekom Veszprémi kiválósága, Mikler Roland (12).

A balszélsőknél egyetlen veszprémi sem került a top háromba: a Vardar Szkopje csillaga, Timur Dibirov meggyőző fölénnyel nyert (24), másodikként végzett Luka Zvizej Celjéből (7), harmadik pedig a PPD Zagrebtől Dobrivoje Markovic (4).

Fotó: Penovác Károly

A balátlövőknél a veszprémi Momir Ilicet vélték a legjobbnak, aki 27 pontot kapott. Mögötte Vuko Borozan (Vardar) végzett öt ponttal, harmadik helyre Iman Jamali (Breszt) került öt ponttal.

Az irányítóknál is akad veszprémi az elit három között. A legtöbb voksot a Vardar Szkopje vezére Luka Cindric kapta (27 pont), mögötte második helyen végzett a Celjét erősítő Miha Zarabec (15), míg a dobogó legalsó fokát a veszprémi Lékai Máté foglalhatta el (6 pont).

A beállóknál két Telekomost is beszavaztak a szakvezetők a legjobb háromba. Pontszámban első lett Rastko Stojkovic a Breszt játékosa 21 ponttal. A veszprémi Renato Sulic végzett mögötte 9 ponttal, harmadik pedig Andreas Nilsson lett hét ponttal.

A jobbátlövőknél ugyancsak breszti győzelmet jegyezhettünk fel, Dainis Kristopans 20 pontot gyűjtött. Csak egy ponttal maradt el tőle a Vardar Szkopje sportolója Alex Dujsebajev. Nagy László, a Telekom Veszprém csapatkapitánya 11 pontot érdemelt ki.

Blaz Janc kapta tehát az összes játékos közül a legtöbb pontot, így a Celje jobbszélsője nemcsak megnyerte posztján a voksolást, hanem a SEHA-Liga MVP-je is lett (31). A PPD Zagreb rutinos kézise Zlatko Horvat 11 ponttal másodikként zárt, Gasper Marguc, a Telekom részéről pedig nyolc pontot kapott és harmadik lett.

A védekező specialisták közül Ilija Abutovic nyert, a Szkopje erőssége 15 pontot kapott. Mirsad Terzic, a veszprémiek mosolygós, de annál keményebb védője nyolc ponttal a második, míg Tonci Valcic (PPD Zagreb) hét ponttal a harmadik helyen végzett.

 

A Szkopje edzőjét választották meg

Az alapszakasz győztes Vardar Szkopje edzőjét, Raul Gonzalezt választották meg a trénerek maguk között az idény legjobbjának. A tréner kétszer annyi pontot kapott, mint az őt a második helyen követő Branko Tamse, a Celje vezetőedzője (11). A Telekom Veszprém edzője, Javier Sabate a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állhatott fel , miután hét pontot kapott a voksoláson. A délkelet-európai sorozat négyes döntőjét április 7 és 9. között tartják Bresztben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!