Sport

2016.07.18. 10:14

Sárkányok a Sirály Kupán

Balatonfőkajár - Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Sirály Kupa repülős versenyt a településen.

Horváth Gábor

A balatonfőkajári repülőtér adott otthont a megmérettetésnek, amelyet két kategóriában írtak ki.

Dolhai Krisztiántól, a viadal egyik szervezőjétől megtudtuk: az indulók gyalogsárkánnyal és ultrakönnyű gépekkel (Autogyro, motoros sárkány, merevszárnyú) mérették meg magukat. Az első kategóriában az volt a cél, hogy a sárkányokkal a lehető legnagyobb távot repüljék az indulók.

Az ultrakönnyű gépek előtt pedig megfigyelési és ügyességi feladatokból álló útvonal állt, amelyet minél precízebben kellett végrehajtani.

Fotó: Balogh Ákos

Az eseménynek voltak kísérőprogramjai is, például helikopteres repülés a Balaton felet, zárásként pedig a rendező Balatonfőkajári Repülő Klub légibemutatóval kedveskedett a résztvevőknek és a kilátogató nézőknek.

A két kategóriában mintegy 15 pilóta mutatta meg tudását.

Az ultrakönnyű gépek kategóriájában a Ferinczl Vince-Dobó Máté páros bizonyult a legjobbnak, a második helyen a Dorfmeister László-Vajkó Károly kettős végzett, a harmadik pedig egy veszprémi duó, Barabás Árpád és Sörös Lajos lett.

Ami a főkajári egyesület további versenyprogramját illeti, Dolhai Krisztiánék július végén a dunaújvárosi országos viadalon vesznek részt, augusztus 20. és 27. között pedig az angliai világbajnokságon repülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!