Sport

2017.02.24. 15:05

"Sala" Fradija

Nyolcvankettedik évében, rövid szenvedés után, otthonában váratlanul elhunyt dr. Fekete Sándor.

Donát Tamás

Azért sokkoló a hirtelen távozása, mert néhány hete még ott kocogott a veszprémi stadion fedett csarnokában. Ahogy azt tette minden csütörtökön. És úszott komótos tempójában, a város uszodájában a hétvégén. Azt mondta, hogy egészségével minden rendben, csupán a látása romlott, pedig a meccs nézéshez szüksége lenne.  Aztán leült a büfében megpihenni egy kicsit. Megbeszélték Hajós Józseffel, régi ismerősével az aktuális futball kérdéseket. A Dózsás a Fradistával. Bizony! A "Sala" az ország legnagyobb Fradi drukkere volt. Kedvenceinek bántásával akár haragra is gerjedt. Egyszer körbevették a Dózsás, Vasasos, Honvédes barátai és neki szegezték a kérdést, hogy: Sala, miért mindig a Fradi játssza a második mérkőzést a kettős rangadókon a Népstadionban? Azonnal jött a válsz. Azért, mert ha nem a mieink fociznának másodszor, akkor csak "Kalap" , a pereces maradna a lelátón. Albert Flórián búcsúmeccsén könnyezve tapsolt és utána azt mondta, ha a Császár nem játszik, ő mostantól horgászni megy.

És amit sohasem szabad elfelejteni. Az emlékekben tovább él. Remek futballista volt. Technikás, jól cselező játékos, hátra vont center. Aki sok gólt lőtt. Az NB I-es Komló színeiben Grosics Gyulának kétszer is betalált. Hazai pályán huszonötezer néző előtt. Egyik nagyszerű teljesítményével a Képes Sport címlapjára került. Szombathelyről jött Veszprémbe! Játszott a két ősi rivális együttesében, a Vasasban és a Haladásban is. Ezt nem sokan mondhatják el magukról a királynék városában. Előbb a Járási Tanácson dolgozott, utána került a Bakony Művekhez, ahol harmincegy évig dolgozott jogtanácsosként, majd a jogi osztály vezetőjeként.

(Archív fotó: Zwicker Tamás)

Utánpótlás csapatok edzőjeként, fegyelmi bizottság elnökeként segítette szeretett sportágát. Sala itt hagyott minket. Az Égi All Starba igazolt.

Február 27-én , hétfőn 13 órakor a Vámosi úti temetőben vehetünk tőle végső búcsút.

Sala, ég veled, hajrá Fradi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!