Sport

2017.06.08. 14:35

Sakk: A harmincnegyedik versenyt rendezték

BALATONFÜRED Közel félszáz ifjú sakkozó vett részt a harmincnegyedik alkalommal megtartott dr. Dibusz László-emlékversenyen.

Horváth Gábor

A viadalnak a Balaton Szabadidőközpont adott otthont. A hagyományos amatőrverseny több mint három évtizeddel ezelőtt dr. Dibusz László főorvos kezdeményezésére indult el, a nagyszabású sakkfesztivál az alapító korai halála óta, 13 esztendeje az ő nevét viseli.

Eredmények, pöttöm csoport: 1. Major Martin (Tapolca), 2. Nussen Gergő (Győr), 3. Halmavánszki Dóra (Herend). Ifjúsági csoport: 1. Németh Áron (Tapolca), 2. Kaufmann Bertalan (Ajka), 3. Domonkos Eszter (Pápa). Felnőttek: 1. Lódi László (Decs) , 2. Kiss Csaba (Pápa), 3. Major Róbert (Várpalota).

A sakktorna idén is igen népszerű volt Fotó: Nusser Viktor

Ki kell emelni Somogyi Barbara (Bakonyjákó) és Frank Kinberli (Városlőd) eredményét, akik - edzői tanácsra - a felnőttcsoportban indultak. Különdíjban részesült a legfiatalabb versenyző, a hétéves Halmavánszki Márton, valamint a legeredményesebb szenior sakkozó, a veszprémi Geröly József.

Az értékes díjakat Dibusz Judit, a névadó leánya adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!