Sport

2017.04.14. 17:00

Rövidre zárnák a párharcot a veszprémi kosarasok

Veszprém - A Hoya Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabda-alakulata jövő héten pihenőt venne ki, ezért a rájátszásban szombaton lezárná az elődöntőért vívott párharcot a hódmezővásárhely ellen.

B. Virág Rita

Az abszolút alapszakasz- győztes veszprémiek az előző héten 102:66-ra verték a jó erőkből álló Vásárhelyi Kosársuli gárdáját. A párharc, amely két sikerig tart, szombaton a Csorna megyei alakulatnál folytatódik 18 órai kezdettel.

A Hoya kosarasai (a labdával Helmeczi) idegenben is nyernének Fotó: Penovác Károly

- Az előző héten meggyőző sikert értünk el, és szeretnénk ezt a formánkat átmenteni az előttünk álló mérkőzésre is - kezdte Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője. - A Vásárhely hazai pályán nyilván nagyobb erőbedobásra késztet minket majd, azonban nekünk egyértelműek a céljaink: szeretnénk nyerni, és minél előbb befejezni a párharcot - hangsúlyozta a tréner. Mérész Csaba hozzátette, az első meccsen a Vásárhely a letámadással pár percre zavart okozott a rendszerben, ezért erre most külön is készültek.

Amennyiben a Hoya továbbjut, úgy a Miskolc-Széchenyi Egyetem Győr párharc győztesével mérkőzhet meg a döntőbe jutásért.

A MEAFC nyerte az első csatát, 63:58-ra hozta az összecsapást a győriek ellen.

- Egy hajszállal esélyesebbnek érzem a miskolciakat, hiszen, ha kikapnak a Rába partján, az utolsó ütközetet hazai körülmények között vívhatják meg. Persze, a labda gömbölyű, bármi előfordulhat, főleg a mindent eldöntő összecsapáson - vélekedett a veszprémi tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!