Sport

2016.05.08. 18:20

Rossz játék - Fantasztikus véghajrá

Balatonfüred – A Balatonfüredi KSE nem akármilyen küzdelemben fektette két vállra vasárnap ellenfelét a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Váci KSE 26:22 (11:12)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Bíró, Kiss.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori, PETROVSKI 4, SZÖLLŐSI 6, Bánhidi 1, ZDOLIK 4, Bóka 1. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán 1, Ligetvári 3, Kancel, Gyene 4 (1), Kasparek 1, Győri 1, Németh. Edző: Csoknyai István.

Váci KSE: Tóth – Vasic 1, Bartók 3 (1), Chystabayeu, PAVLOVIC 3, Vucicevic 2, Császár. Csere: Vitáris (kapus), PÁL 3, Astrashapkin 2, Munkácsi 1, POPOVIC 4 (3), Terenyi 3. Edző: Zsiga Gyula.

Kiállítások: 4, ill. 0 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/4.

Zdolik és Bánhidi találataival indult a meccs, miközben Tóth és Fazekas is lövéseket védett. Sokat kellett várni az első vendéggólra, de a másodikra már nem, Bartók egalizált villámgyorsan, 2:2. Nem sokkal később már a Vácnál volt az előny.

A 11. percben Pavlovic labdája csorgott be, 3:5-nél Csoknyai időt kért. Petrovski törte meg a hazai gólcsendet, de a Füred támadásban és védekezésben is lassú volt. A BKSE görcsösen dolgozott az egyenlítésen, míg a Vác remekül lassította játékot és nagyon taktikusan kézilabdázott.

A 21. percben végre sikerült egalizálni, Győri remekül tört be, 8:8. Nem jött azonban a fordulat, jól kontrázott a vendég együttes, 8:11. Kasparek hibázott, majd kiállíttatta magát, a Vác köszönte a szívességet, négy góllal vezettek a vendégek. Ugyanakkor a Zsiga-csapat sem játszott hibátlanul, a félidő végére sikerült felzárkóznia a házigazdának, 11:12.

A szünetben a veszprémi Balaton Fitness SE fiataljai mutatták meg tudásukat a pályán. Táncos-tornász produkciójukat a közönség vastapssal jutalmazta.

A második játékrész elején Gyene hetesből egalizált. Egy motiváltabb Füred jött ki az öltözőből, mint amelyik bement, ám a Vác is szívósan küzdött, 38. perc: 14:14.

A folytatásban is szoros volt a csata, a vendégek kétszer is átvették a vezetést, 43. perc: 16:17. Zdolik egyenlített, kezdett belelendülni az átlövő, ám ez (főleg támadásban) még mindig kevés volt a hazaiaktól.

Fazekas védett nagy ziccert, 10 perccel a vége előtt 20:20 állt az eredményjelzőn. Egyik csapat sem tudott meglépni, a 25. percben Gyene hetesét védte Tóth, Terenyi talált be a másik oldalon, 21:22. Petrovski egyenlített, majd Zdolik lövése talált utat a hálóba. A véghajrában a BKSE egyszerűen bedarálta ellenfelét és 57 perc szenvedés után végül könnyedén biztosította be a sikert.

Csoknyai István: - A játékosok már a kezdés előtt megnyertnek hitték a meccset. Az előző három találkozónkon jól játszottunk, de kikaptunk, most pedig rossz játékkal nyertünk. Ugyanakkor nagyot küzdöttünk és a hajráért dicséret illeti a csapatot.

Zsiga Gyula: - Sajnos a végére elfogytunk, eleve kevesen vagyunk és most Bartók is lesérült, rögtön a meccs elején. Gratulálok a Fürednek, a végén kihasználta a hibáinkat és a fáradtságunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!