Sport

2016.04.27. 11:49

Röplabda: ketten képviselhetik a megyét

Dabronc, Sümeg - Hasonlóra még nem volt példa: két Veszprém megyei csapat jutott be a röplabdások országos gyermek bajnokságának hatos fináléjába.

B. Virág Rita

Az országos gyermek bajnokságban hat alakulat juthatott be a május végi, nyíregyházi döntőbe. Három elődöntőn, két fordulóban, tizenkét együttes harcolt a továbbjutásért. A Sümeg, Kaposi Tamás vezetésével a Kecskeméttel a Kaposvárral, valamint a Malév SE-vel került össze.

Az SRE 0:2-ről fordítva legyőzte a Kaposvárt, majd szoros meccsen 3:0-ra kikapott a Kecskeméttől. Végezetül a Malévot 3:0-ra győzte le a kecskeméti tornán és végül a második helyről kvalifikálta magát a fináléba. A Dabronc 3:0-ra megverte a Dunaferrt, majd a Győrt, aztán 3:2-re kikapott a Fehérvártól. Miután azonban az első elődöntőn mindhárom együttest legyőzték Badacsonyi Győző tanítványai (3:0, 3:0, 3:1), így az első helyről kerültek be a hőn áhított hatos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!