Sport

2017.04.20. 16:40

Rivális érkezik - A dobogó a tét a futball rangadón

Ajka - Két hazai találkozó előtt áll az FC Ajka, amely szombaton egyik legnagyobb riválisával találkozik a labdarúgó NB III-ban.

horváth gá

A nyugati csoport harmadik helyén álló ajkaiak a múlt héten magabiztosan nyertek a Diósd otthonában. - A 75. percig jól játszottunk, az sem zavart meg minket, hogy rossz volt a pálya minősége.

A hajrában aztán kicsit fegyelmezetlenné váltunk, mindenki gólt akart szerezni. Ennek és a helyzetkihasználásunk alakulásának nem örülök, de összességében elégedett vagyok - mondta el az 1:4-es eredményt hozó meccsről Bücs Zsolt.

Az FC Ajka szakvezetője hozzátette, a Diósd volt az eddigi leggyengébb csapat, amellyel találkoztak.

Most viszont az egyik legerősebb vetélytárs jön. A szintén dobogóra esélyes, jelenleg ötödik Csornai SE négy mérkőzést nyert zsinórban, s a második tavaszi forduló óta veretlen.

Az FC Ajka (a labdával Pál Dávid) előző hazai találkozóján alulmaradt, most kiköszörülheti a csorbát
Fotó: Balogh Ákos

A két csapat között két pont a különbség. - Egy összeszokott, erős együttesről van szó, amelyikben nagyon jó a rutinos és fiatal labdarúgók aránya. Ismerjük az erősségeiket és a hiányosságaikat, tisztában vagyunk vele, mit kell játszani ellenük. Bízom benne, sikerül végrehajtani a célunkat - hangsúlyozta Bücs Zsolt, aki most már számíthat a múlt héten eltiltását töltő Hanzl Mátéra és Tölgyesi Viktorra.

A szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás egyik érdekessége, hogy a vendégeknél több volt ajkai futballista is pályára lép.

- Lassan az időjós állítja össze a heti programunkat - panaszkodott a hét mostoha időjárására Bücs Zsolt. Az ajkai pályára jelentős mennyiségű csapadék, hó és eső hullott az elmúlt napokban. Hétvégére javulást mondanak, de jó esély van arra, hogy elhalasztják a szombati találkozót. Az ajkai edző kiemelte: ők úgy készülnek, hogy játszanak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!