Sport

2016.04.18. 13:20

Remek nemzetközi eredmények születtek a tájfutókupán

Szárliget - Tizennégy versenyző képviselte Veszprém megyét a közelmúltban 38. alkalommal megrendezett Postás-kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyen. A kétnapos megmérettetésen közel nyolcszáz hazai és külföldi nevező 49 kategóriában mérhette össze egymással képességeit.

Bényi Kálmán

A Gerecse-hegységben található Szárliget melletti Zuppa-tetőnél kijelölt pályán a hajmeresztően meredek és sziklás oldalak, kis gerincek és völgyek, karsztbokorerdők és ligetek sűrű váltakozása tette technikailag nehézzé és változatossá a terepet.

Az extrém domborzati viszonyokhoz szokott tájfutókat ezúttal azonban az időjárás sem fogadta kegyeibe, a résztvevőknek a dermesztően hideg mellett a lankadatlanul erősen fújó, sátrakat döntögető erősségű széllel is meg kellett birkózniuk. A gyűjtőpontot követően az utolsó, nyílt réten át vezető 200 méteres befutószakaszon már-már akadályversennyé vált a küzdelem. A megyei versenyzők közül 14-en mindvégig derekasan helytállva, a két nap összesített időeredménye alapján a dobogón is kivívták a helyüket.

Egyéni eredmények: M10D: 1. Bálint Gergő (VHS), M12C: 2. Bálint Ádám (VHS), M14E: 1. Bálint Benedek (VHS), M21C: 3. Perczel-Szabó Krisztián (VHS), M40A: 1. Molnár Zoltán (THT), 2. Vereszki Tibor (THT), M65A: 1. Bacsó Attila (HER), 2. Ládi János (BTK), M70A: 2. Komár Béla (HER), M80A: 3. Kangasmaki Heikki (BSC), Open A: 3. Széplaki Erika (VHS), W10D: 3. Gaschler Emma (VHS), W12C: 2. Lantai Lili (VHS), W14C: 1. Bácskai Eszter (VHS).

Váltóeredmény: A szombat délután lebonyolított váltóversenyben még egy szép siker született. A 14 éves fiúk mezőnyében nagyon szoros küzdelemben, mindössze 1 másodperces előnnyel ezüstérmes lett a Balatonfüredi Sport Club csapata (Küronya Frigyes, Csontos András és Gaál Csanád).

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!