Sport

2017.04.22. 17:41

Remek derbi, szép ajkai siker

Ajka – Fontos összecsapáson szerzett három pontot az FC Ajka szombaton a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

FC Ajka-Csorna

2:0 (1:0)

Ajka, 200 néző. V.: Gaál. FC Ajka: Balogh - Pál, Pákai, Kovács Gergő, Csemer – Tölgyesi, Köles, Hanzl – Balázs (Pavlitzky, 74.), Skriba, Lőrinczy (Major, 62.). Edző: Bücs Zsolt. Csornai SE: Sánta – Kelemen, Császár, Zámbó, Nagy – Serfőző, Czanik, Kerékgyártó (Szabó, 46.), Csikós (Simon, 76.), Füred – Weitner. Edző:

A heti időjárási viszonyokhoz képes remek talajú pályán kezdődött a rangadó. Már az első percben veszélyeztetett az FC Ajka. Két perc múlva Balázs lőtt fölé távolról.

A 6. percben a csornaiak gyors kontrát vezettek, Füredi lövését Balogh a bal alsóból tornázta ki. A 7. percben Köles lőtt távolról nem sokkal mellé. A 10. percben Tölgyesit buktatták a 16-oson belül, a 11-es azonban elmaradt. Hanzl 25 méteres lövését hárította Sánta nagy bravúrral.

Balázs remek cselekkel húzott el a jobb oldalon, az alapvonalról azonban Sánta kezébe emelt. A 21. percben Skriba egy szép csellel gólhelyzetbe hozta magát, de 10 méterről a bal kapufát találta telibe.

A 23. percben megszerezte a vezetést az FC Ajka. Hanzl szöglete elsuhant a lábak között, Pákai jó időben volt jó helyen és közelről a kapu bal oldalába lőtt, 1:0.

Pár perccel később Balázs 16 méteres lövése centikkel jutott a bal kapufa mellé. A 31. percben ajkai szöglet után Köles tálalt fejjel Kovács Gergő elé, az ő fejesét Sánta bravúrral védte.

Az első félidőben még Hanzl lőtt még mellé, majd Sánta mentett Kovács elől.

A 46. percben a védőkről Szabó elé került a labda, aki a kapufa mellé lőtt. A 62. percben szabadrúgásvariáció után Lőrinczy helyezett 12 méterről a bal kapufa mellé.

Többet birtokolta a vendégcsapat a labdát, lehetőségei mégis az ajkaiaknak voltak. A 67. percben Pál remekül tálalt Skriba elé, aki kicsit késlekedett a lövéssel, a védőkről szögletre pattant a labda. A 70. percben Major passzolt Skribához, a lövés ezúttal is szögletre vágódott.

A 72. percben Csemer szabadrúgása Kovács Gergő fejét találta meg, Sánta ismét bravúrral hárított. A másik oldalon Szabó veszélyeztetett, majd Füredi távoli próbálkozását védte Balogh.

A 84. percben a csornai hálóba jutott a labda, de a kapus akadályoztatása miatt kifelé járt szabadrúgás. Egy perccel később Nagy tüzelt 17 méterről, centikkel ment fölé a játékszer.

A 90. percben két cserejátékos hozta össze a második ajkai gólt. Pavlitzky szerzett labdát, egy csel után Majort hozta helyzetbe, utóbbi higgadtan gurított a kapu bal oldalába, 2:0.

A 94. percben Weitner 20 méteres szabadrúgását Balogh hárította vetődve.

Nagyszerű, végig jó iramú meccset játszott a nyugati csoport rangadóján a harmadik és ötödik helyen álló csapat. Az első félidőben Sánta védései miatt nem született több gól, szünet után kissé többet birtokolták a labdát a vendégek, de gólhelyzetek ekkor is az ajkaiak előtt adódtak. A hazai csapat a hajrában is tudott újítani, teljesen megérdemelten győzött.

 

Bücs Zsolt: - Teljesen megérdemelten nyertünk, uraltuk a játékot, szervezetten, helyenként jól futballoztunk. Sokkal hamarabb is eldönthettük volna a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!