Sport

2017.08.09. 15:05

Remek a mentalitás - Az FC Ajka hazai derbivel kezdi az NB III-as bajnokságot

AJKA - Alaposan átalakult a nyáron az FC Ajka NB III-as labdarúgócsapata, amely szombaton hazai pályán kezdi a 2017/2018-as szezont.

Horváth Gábor

Tíz feletti távozó- és érkezőszámmal kellett kalkulálniuk idén nyáron az ajkaiaknak, akik az előző idényben negyedik helyen zártak az NB III nyugati csoportjában.

Az új csapatot Rozmán Lászlónak kell összeraknia, az edző a múlt szezon hajrájában váltotta a kispadon Bücs Zsoltot.

A tavalyi együttesből öten - Hanzl Máté, Skriba Máté, Szabó Zsolt, Kozma Máté, Nagy Bálint - igazoltak Pápára, Fodor Marcell Kaposváron, Pataki Roland Salgótarjánban, Balázs Richárd Szegeden, Tölgyesi Viktor Tiszakécskén, Lőrinczy Attila Mosonmagyaróváron, Dénes Zsolt Ausztriában folytatja pályafutását, és távozott Pál Dávid is (neki még nincs új csapata).

Ami az érkezőket illeti, íme a névsor: Szabó Tibor (Gyirmót), Vallejos Dominique (Csákvár), Horváth Patrik (Csács), Horváth Péter (Hévíz), Varga Zsolt (Nyúl SC), Baksa Dénes (Videoton II), Bene Zsombor (Veszprém), Pokorni Péter (Szekszárd), Krebsz Máté (Veszprém), Graszl Károly (Puskás Akadémia), Kalász Milán (Felsőtárkány), Nagy Erik (Kozármisleny), Nagy Mihály (Szentlőrinc).

Az ajkaiak (zöld mezben) felkészülési találkozói jól sikerültek a nyáron, az első tétmeccs szombaton lesz
Fotó: Pesthy Márton

- Nagy változások történtek, és ilyenkor sosem egyszerű - válaszolt megkeresésünkre Rozmán László, aki rögtön hozzátette: a fiúk remekül dolgoztak. - Elvégeztük az előírt munkát, és az edzőmeccsek is jól sikerültek. Igaz, ez utóbbi nem mérvadó, de az önbizalomnak mindenképpen jót tett.

A szakvezető megjegyezte, minden poszton két játékossal számolhat, ami jó a versenyhelyzet szempontjából. Az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart, egy futballista valószínűleg még érkezik az együtteshez.

- Persze előnyösebb lett volna, ha kész alapra tudunk építeni, de ez nem valósult meg. Pozitívum viszont, hogy a védelem egyben maradt. A bajnokságban kiderül, milyen erős a csapat, én bizakodó vagyok, ez egy nagyon jó mentalitású társaság - emelte ki Rozmán László.

Az FC Ajka a bajnoki nyitányon, szombaton a tavalyi nagy rivális (az ötödik helyen záró) Csornai SE-t fogadja.
A mérkőzés 17.30-kor kezdődik.

- Nagyon jó csapatnak tartjuk a Csornát, amely a nyáron tovább erősödött. Egy játszós együttesről van szó, ami nekünk előnyös. Igazi rangadó lesz - tette hozzá a tréner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!