Sport

2017.05.16. 17:50

Rekordszámú induló a duatlonversenyen

KÁPTALANTÓTI Korosztályában bajnoki címet szerzett Rónaszéki Balázs a településen megrendezett hagyományos, rövid távú duatlon országos bajnokságon.

B. Virág Rita

Rekordszámú nevezést hozott a 11. alkalommal megrendezett Káptalantóti duatlon-ob. Az idén háromszáznál is többen adták le nevezésüket a Balaton-felvidéki triatlonversenyek első állomásán.

A megyéből a két ajkai klub, a Tovafutók SE, valamint a BringAjka, illetve a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) is képviseltette magát.

Az erőpróbát megelőző napon hatalmas eső zúdult a térségre, ezért a rendezők attól féltek, el kell halasztani a megméretést. A versenyzőkat azonban verőfényes napsütés és kellemes idő várta. A kerékpározásra és futásra kijelölt útszakaszt a helyi polgár-őrök biztosították, a kápta-lantóti polgármester asszony, Csom Károlyné vezetésével. A település ezúttal is pazar vendéglátónak bizonyult, a sportolókat lángos és gulyás várta a célban.

Káptalantótiban minden korosztály rajthoz állt Fotó: Fodor András

A megyei indulók szép eredményekkel zártak.

A női újonc I. kategóriában az ajkai Mayer Luca ezüstérmes lett (Tovafutók). A sprint távon a 30-34 évesek között ugyancsak másodikként zárt Simon Beatrix (VTE). A 45-49 évesek korosztályában pedig leggyorsabban teljesítette a távot Sefcsikné Solymosi Ildikó (VTE).

A rövid távú viadalon, ahol 10 kilométer futás után 40 kilométernyi bringázás következett, végül újabb öt kilométeres futás, a BringAjka képviselője, Vécsei Mónika éppen lecsúszott a dobogóról az A 35-39-es kategóriában és negyedik lett. Az A 60-64-es korosztályban viszont Fügi Andrea aranyérmet vehetett át.

A férfi újonc I. kategóriában a Tovafutók színeiben Iróczki Ambrust kell megemlítenünk, aki negyedikként ért célba.

A rövid távú versenyt a 35-39 évesek között a hawaii ironman-világbajnokságot is megjárt Rónaszéki Balázs nyerte, abszolútban pedig negyedik helyezést szerzett. Ugyanitt Kavalecz Gábor szintén dobogóra állhatott, harmadik lett, abszolútban ezzel kilencedikként zárt. Dr. Sándor Norbert pedig hatodik helyen ért célba (valamennyien VTE-sek). A csapat ezekkel a remek eredményekkel a második helyet érdemelte ki.

A 45-49 évesek között pedig dr. Földi József (VTE) az előkelő ötödik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!