Sport

2016.08.29. 20:35

Régi-új ismerősök - A két játékosnak nem idegen a veszprémi pálya

Veszprém - Jilling László frissen igazolt a Hoya-Pannon Egyetem kosárlabdacsapatába, de ismerős lehet a törzsszurkolóknak.

Piltman-Horváth Barbara

Jilling Lászlónak könnyű dolga van beilleszkedés szempontjából, hiszen a játékosok többségét már ismeri.
- Ha nem is játszottam együtt mindenkivel, a bajnokságban találkoztunk már jó párszor, ez igencsak megkönnyíti a dolgomat - mondta a játékos. A 29 éves sportoló öt évet töltött Bonyhádon, előtte két évig volt a veszprémi kosárlabdacsapat játékosa.

Bonyhádon együtt játszott a szintén Veszprémbe igazoló Hegedűs Attilával, aki az interjú közbe is szólt: Én csináltam belőle bajnokot! - veregette meg László vállát nevetve. A két játékos érti a tréfát és egymást is, félmondatokból, kis mozdulatokból is értik, mit szeretne a másik, ez mindenképpen előny a csapat számára.

A beilleszkedés sem ment nehezen a régi-új játékosnak, mindenki nyitott volt vele, hamar beilleszkedett. - Most elég sok edzésünk is van, a felkészülési időszak alatt heti tíz tréningünk van, egy dél- előtt és egy délután minden hétköznap, plusz az edzőmeccsek. Bár a bajnokság majd szeptember közepén kezdődik, szeretnék minél jobban összeszokni a többiekkel.

Jilling hosszú távon gondolkozik, nemcsak a csapatban, de a Veszprémbe költözés terén is. - Egyelőre kollégiumban lakom, de már keresek albérletet, amiben a csapat is segít. Emellett szeretnék dolgozni is. Egyéves a szerződésem jelenleg, de a csapat is és én is hosszabb távra tervezünk.

Jilling László (jobbra) korábbi csapattársával, Hegedűs Attilával tért vissza a veszprémi gárdához  Fotó: Nagy Lajos

László a Pannon Egyetemen szerzett közgazdászdiplomát, így nem csak edzés melletti elfoglaltságot keres. - Szeretném kihasználni a tanulmányaimat, elsősorban a logisztika illetve a pénzügy érdekel.

A csapat mindenben támogatja a frissen igazolt játékosokat, igyekeznek olyan környezetet kialakítani, hogy mindenki jól érezze magát, és hosszú távon tudjanak gondolkozni.

 

Jilling célja, ahogy mindenkinek a csapatban, a nyugati csoport első négy helye valamelyikének elcsípése. Egy ilyen kerettel szerinte teljesíthető ez, és nem akar találgatásokba bocsátkozni, de úgy érzi, a rájátszásban az élmezőnyben is van keresnivalója a Hoyának.

Mérész Csaba is az első négybe várja csapatát, szerinte ezzel a kerettel nem lesz nehéz elérni, de azon vannak, hogy egy ütős, hajtós gárdát rakjanak össze, ami az előzetes becslések és az igazolások alapján teljes mértékben sikerült.

A 29 esztendős Jilling László ismerős lehet a sportbarátoknak, 2009-től két szezonon át erősítette a jogelőd VESC csapatát.

A kiváló irányító 185 centméter magas és 85 kiló, korábban megfordult az A csoportos Atomerőmű SE-nél, majd a Budapest Honvédnál, aztán a veszprémi csapattól elbúcsúzott, és Tolna megyébe költözött, ahol a Metal-Work Bonyhádi KSE-vel kétszer lett aranyérmes a másodosztályban. Júliusban igazolt vissza a veszprémi csapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!