Sport

2016.05.23. 18:12

Régen látott izgalmak – Gáncsolt a Veszprém!

Veszprém – A végsőkig harcolt a Veszprém, és elszántságának meg is lett a jutalma. Az utolsó gól két tized másodperccel a vége előtt született.

Horváth Gábor

1. FCV-Berettyóújfalu 3:3 (0:1)

Veszprém, 300 néző. V.: Czene-Joó, Zimonyi. 1. Futsal Club Veszprém: Sárdi – Németh, Boromisza, Tar, Püspök. Csere: Schmidmajer (kapus), Finta, Gunther, Bognár, Boromisza D., Sándor, Erdősi. Edző: Madarász János. Berettyóújfalu: Tihanyi – Komáromi, Szabó, Rábl, Dávid. Csere: Klochko, Harmati, Trencsényi, Stanic, László, Mezei. Edző: Turzó József.

A felsőházi rájátszás hatodik fordulójában első sikerére hajtott a Veszprém, igaz, a vendégek esélyesebbek voltak a pontokra.

A hazai csapatnál eltiltás miatt Tatai József, sérülés okán Gulyás Márk és László Gábor hiányzott. Vas Ádám nem szerepelt a jegyzőkönyvben, ott volt viszont Boromisza Dániel, aki több hét után tért vissza.

A vendégek kezdtek jobban, több veszélyes lövés is célozta Sárdi kapuját. Az 1. FCV lényegesen kevesebbet birtokolta a labdát, de így is betalálhatott volna. Boromisza Gábor, majd Bognár próbálkozott, a másik oldalon pedig óriási helyzet maradt ki a 10. percben.

A folytatásban Sárdinak kellett óriásit védenie, Komáromi ajtó-ablak szituációban nem tudott befejezni. A másik kapunál a válogatott Tihanyinak is a helyén kellett lennie, Finta állt közel a gólszerzéshez.

A 19. percben megszerezte a vezetést a Berettyóújfalu. Fura találat volt, Sárdi bravúrral hárított, de a labda végül az érkező Szabó Péterről a hálóba került, 0:1.


A második félidő elején Püspök lövését szedte ki a sarokból Tihanyi, majd büntetőhöz jutott (a labda Tar kezét érte, de nem tűnt szabálytalannak a helyzet) a vendégcsapat. Rábl a kaput sem találta el a hatosról.

Boromisza G. egyenlíthetett volna, de mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Lüktető volt a meccs, emellett egyre feszültebb. A 33. percben Rábl találta el a kapufát.

Hat és fél perccel a vége előtt a hazaiak lehozták kapusukat, emberelőnyben próbáltak egalizálni. Nem sikerült, sőt egy elvesztett labda után Szabó gurított az üres kapuba, 36. perc: 0:2.

Még ugyanebben a percben szépített a Veszprém, Püspök beadását Boromisza G. juttatta a hálóba, 1:2.

A 37. percben Tar unta meg a passzolgatást, nagy erővel bombázott Tihanyi kapujába, 2:2.

Az utolsó percben felpörögtek az események, előbb Tar lábáról pattant saját kapujába a labda, 2:3. Maj két tized másodperccel a vége előtt Püspök bombázott a Berettyó hálójába, 3:3.

Madarász János: - Gratulálok játékosaimnak a hozzáálláshoz. Ez volt a maximum, amit kihozhattunk, győzelmet nem érdemeltünk volna.

Turzó József: - A meccs kétharmadában nem játszottunk rosszul. A hajrában azonban nem védekeztünk jól. Harcoltunk, de nem sikerült.

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!