Sport

2016.05.20. 09:23

Rádióban üzengetnek

Veszprém - Egyetlen góllal nyert csak az MVM Veszprém a trónkövetelő MOL-Pick Szeged ellen hazai pályán a férfi kézilabda NB I rájátszásában. Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy ne tudná megvédeni címét a bakonyi együttes.

B. Virág Rita

Az idén nem tartanak bajnoki döntőt, ezért a rájátszásban elért eredmény után alakul ki a végső sorrend a bajnokságban.

A veszprémi rangadón az MVM igen hektikusan játszott, így nem tudott jelentős előnyre szert tenni, csak 30:29-re nyert.

Míg a bakonyi drukkerek fanyalognak, addig Szegeden most nagy az öröm, úgy vélik, soha vissza nem térő lehetőség kapujában áll a csapatuk és 2007 után ismét bajnok lehet. Persze ehhez a Bajnokok Ligájában a négy közé jutott Veszprémnek is lesz egy-két szava, sőt a szakértők úgy vélik, a címvédő csapat annyival jobb, hogy akár a Tisza-partján is képes a győzelemre.

Fotó: Zwicker Tamás

- A Veszprém sikerére tippelnék, ugyanis a keretében olyan karakterek, egyéniségek vannak, akik az ilyen helyzeteket meg tudják oldani - vélekedett az egykoron Veszprémben több bajnoki aranyat ünneplő klasszis, Sótonyi László, aki jelenleg a Csurgó edzője. - Az MVM játékának alapja a jó védekezés és kapusteljesítmény. Ha ez rendben lesz, akkor nem lehet gondja a címvédőnek - fogalmazott a tréner, aki azt is megjegyezte, a sportágnak kifejezetten jót tesz, hogy ilyen szorosan alakul a hajrá.

A veszprémi és szegedi drukkerek egész héten a meccs lázában égtek, sőt nem túlzás azt állítani, az egész országot megfertőzték. Az egyik kereskedelmi rádió kívánság műsorában például a Tisza-partiak szt üzenték: „Sírni fogtok veszprémiek!”, erre a bajnok szurkolói is betelefonáltak és viszontválaszként közölték „Sosem lesztek bajnokok!”. A lelki hadviselés tehát már megkezdődött, és ezt Javier Sabate, az MVM szakvezetője is jól tudja, aki a derbi előtt úgy fogalmazott, „most a Szegeden lesz a nyomás, mi viszont győzni utazunk oda, és ezúttal legjobbunkat szeretnénk nyújtani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!