Sport

2017.04.07. 14:45

A Puskás Akadémiát fogadja az Ajka vasárnap

Ajka - A dobogó megtartása a célja az FC Ajka NB III-as labdarúgó- együttesének, amely a csoport egyik legnehezebb alakulatával, a Puskás Akadémia II-vel találkozik vasárnap 16.30 órakor.

B. Virág Rita

Az elmúlt héten Bücs Zsolt alakulata Komáromban ért el 3:1-es győzelmet, és a három pont megszerzésével sikerült fellépnie a dobogóra is.

- Elég rossz minőségű pályán fociztunk, ami olyan szempontból nem kedvezett nekünk, hogy nem igazán tudtuk a megszokott egy-két érintős, rövid passzos játékunkat alkalmazni. Persze helyenként így is jól futballoztunk, és megérdemelt sikert arattunk - értékelte az előző forduló történéseit az FC Ajka szakvezetője.

Bücs Zsolt hozzátette, hosszú út vezetett a dobogóig, nehéz és könnyű időszakokkal, de úgy véli, egyre jobban focizik a társaság. Külön kiemelte Major Norbert teljesítményét, aki az elmúlt két meccsen két gólt is szerzett, és kezdi végre utolérni magát.

- Üldözőből üldözötté váltunk, ami tesz ránk némi terhet, de ezek után nem lehet más a célunk, mint a dobogós hely megtartása - hangsúlyozta az edző.

A szakvezető külön kitért Major Norbertre, aki az elmúlt hetekben kezdte megtalálni önmagát, és ez gólokban is megmutatkozott Fotó: Penovác Károly

Vasárnap 16.30 órai kezdettel a Puskás Akadémia II látogat az Ajkához, amely, bár jelenleg nyolcadik a tabellán, nem lebecsülendő ellenfél. A felcsútiaknál ugyanis kiszámíthatatlan, kik azok, akik visszajátszanak majd az élvonalbeli feljutásra aspiráló felnőttek közül. Bücs Zsolt is úgy számol, hogy Tar, Kovács, Hudák szinte biztosan pályára lép Ajkán.

- Ellenfelünknek nincs különösebb veszítenivalója, a presztízsért harcolhat. Legutóbb igen meggyőző sikert ért el, 6:0-ra legyőzte a Diósdot, amely mindenképp figyelemre méltó eredmény. Hazai pályán viszont számunkra a három pont megszerzése a legfontosabb - fogalmazott a szakvezető.

A hazaiak közül Kozma Máté foghúzása miatt nem tudott a héten edzeni, lehet, hogy ki kell hagynia a meccset is, de az operációja után egyre jobb formába lendülő Juhász Dánielre sem számít a tréner, ahogy Rosta Levente játéka is kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!