Sport

2016.05.18. 18:06

Profik és amatőrök tekertek - A Bakony 200 túra több távon biztosított lehetőséget

Veszprém - A veszprémi Szóka Attila nyerte a Bakony 200 elnevezésű kerékpáros teljesítményverseny 100+-os távját.

B. Virág Rita

Az eső és a szél sem tántoríthatta el a Bakony 200 résztvevőit, akik a pünkösdi rossz idő dacára nekivágtak a nem mindennapi megméretésnek.Profik és amatőrök, kezdők és haladók egyaránt kipróbálták magukat a bringás erőpróbán, ahol a felkészültségnek megfelelően több táv közül választhattak a nevezők.

A leghosszabb távot, a 201 kilométeres Bakony 200-at a Spuri SC bringása, Kaufmann Péter teljesítette a leggyorsabban.

A 100+csúcs elnevezésű szakasz viszont veszprémi sikert hozott: Szóka Attila, a Veszprémi Triatlon Egylet sportolója ért végig a leggyorsabban. Dobogóra állhatott még Burján Jenő is, aki szintén a VTE színeit képviselte.

Ugyanitt negyedik lett Denk Róbert (VTE), hatodik pedig a Zirci Mészkő Formáció tagja, Mészáros Ferenc. A legjobb női versenyző Pénzes Erzsébet volt, aki a Veszprémi Kerékpáros Egylet (VKE) sportolója.

A Csak a csúcs nevű szakaszt leggyorsabban Da Silva Renato tette meg, mögötte viszont a VKE-s Pichner József érdemelte ki az ezüstérmet, klubtársa, Bollók Norbert pedig ötödik helyen ért célba.

A 68 kilométeres sprinttávot Király Ákos nyerte. A 29 kilométeres kicsi elnevezésűt Horváth Gyula tekerte le a leggyorsabban. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akiknek 13 kilométeres szakaszt írtak elő Veszprém-Nemesvámos-Veszprém útvonalon. A legkisebbek igen bátran és lelkesen tekertek, annak ellenére, hogy az olykor viharos erejű szél alaposan megnehezítette a dolgukat.

A távot teljesítők érmet kaptak, amit büszkén viseltek a célba érkezés után.

Tóth András, a túra főszervezője lapunknak elmondta, több újítást is bevezettek idén, például a Kab-hegyen található frissítőpont bővült kapolcsi házi szörpökkel és pogácsával, aztán új útszakaszt jelöltek ki, ahol a gyenge forgalomban szépen tudtak haladni a bringások.

A főszervező szerint érdemes volt változtatni, és összességében nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, így jövőre is biztosan nekivágnak az akkor már 24. Bakony 200 túra lebonyolításának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!