Sport

2016.10.18. 10:48

Plüssállatok után jön az alvó oroszlán

Veszprém – A csütörtöki futsalderbi plüssállatokkal kezdődik, majd a várakozásoknak megfelelően iszonyatosan kemény csatával folytatódik.

Horváth Gábor

Szokatlan időpontban, csütörtök este lép pályára a veszprémi csapat a futsal NB I-ben. A Haladás elleni hazai találkozót hétfőről hozták előre, a derbit az M4 élőben közvetíti.Hozzátehetjük: nem csoda, hiszen remek meccs, igazi nagy csata várható.A bakonyiak fantasztikusan kezdték a szezont, egy döntetlen után négy találkozót nyertek zsinórban, jelenleg vezetik a tabellát az egy meccsel kevesebbet játszó, még hibátlan Rába ETO előtt.

A Haladás nem büszkélkedhet ilyen mérleggel, egy győzelemmel, valamint két-két döntetlennel és vereséggel pillanatnyilag csak hetedik a tabellán, ugyanakkor az együttesről nyugodtan lehet mintázni az alvó oroszlán képét. A Lódi Tamás vezette szombathelyiek tavaly bronzérmesek voltak és iszonyatosan erős a keretük.- Nagyon visszaesett a játékunk minősége, de nem taktikai problémánk van – mondta a hétfő esti, Aramis SE elleni meccsről Madarász János, az 1. Futsal Club Veszprém szakvezetője. A bakonyiak a nagy rivális otthonában az első félidőben 2:0-ás hátrányban voltak, végül 3:2-re nyerni tudtak.

A veszprémiek (kék mezben Füzy Zsolt) remekül kezdték az idényt, de most egy nagy feladat vár rájuk
Fotó: Penovác Károly

- A legfontosabb feladat most az, hogy a játékosok ne higgyék, hogy innentől minden működik magától. Ha ezt elhisszük, biztosan hullámvölgybe kerülünk. Nemcsak a kudarcot kell tudni kezelni, hanem a sikert is. Az előbbit tavaly feldolgoztuk, most az utóbbi van soron – fogalmazott az edző, aki megerősítette: a Haladás kőkemény vetélytársnak ígérkezik.- Szerintem az ország egyik legjobb játékosállománya az övék, nem tudom az okát, miért bukdácsolnak.

Egy nagyon nehéz, kiélezett ütközetre számítok, amely tele lesz feszültséggel és indulattal. Természetesen nyerni szeretnénk – tette hozzá Madarász János.A bakonyiaknál Boromisza Gábor és Fehér Krisztián játéka is kérdéses, előbbi ágyék gyulladással küszködik, utóbbi a hétfő esti meccsen ráesett a vállára. Hoffer Levente az U-21-es válogatott összetartásán vesz részt.

A beteg gyerekek gyógyulásáért

A csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzést megelőzően a hazai klub jótékonysági akciót szervez. A futsalosok a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát támogatják. Ezúttal arra kérik a nézőket, hogy hozzanak magukkal plüssállatokat, amelyeket a meccs előtt dobjanak a Március 15. úti csarnok játékterére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!