Sport

2016.08.11. 13:26

Megyei I: Pikáns derbik

A hétvégén útjára indul a játékszer a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Nagy várakozás előzi meg a tizenhat csapatos pontvadászat rajtját.

Bényi Kálmán

Több szakértő egyöntetű véleménye, hogy rendkívül kiegyenlített, a tavalyinál színvonalasabb mérkőzéseket láthatnak majd a sportág szerelmesei. Lapunk Pálffy Róbertet, az FC Zirc- Dudar rutinos játékosát kérte fel, hogy tippelje meg az első forduló párosításainak várható végeredményét. Az NB I-et is megjárt labdarúgó alábbi jóslatait osztotta meg velünk:

Devecser SE-Péti MTE

- A devecseriek játékosállományában nagyobb változás nem történt a nyár folyamán, nem úgy a pétieknél, ahol majdnem a komplett csapat kicserélődött. Mindezek tudatában sima hazai sikert várok a találkozótól. Tipp: 3:0.

B.-almádi-Gyulafirátót

- Az Almádi évek óta meghatározó alakulata a megyei első osztályú bajnokságnak. Amennyiben nem lesznek görcsösek, sikerrel rajtolhatnak hazai pályán az átalakult játékoskeretű, új edzővel
felálló Rátóttal szemben. Tipp: 3:1.

Ajka Kristály-Tihany FC

- Az ajkai csapatra jellemző, hogy a védekezésük rendkívül stabil, viszont a támadójátékuk nem igazán hatékony. A félszigetiek jó eredményeket produkáltak a felkészülés alatti edzőmérkőzéseken, most majd meglátjuk, hogy éles szituációban is képesek-e a jó teljesítményre. Döntetlenszagú összecsapásnak ígérkezik az újonc tihanyiak vendégjátéka. Tipp: 1:1.

FC Zirc-Dudar-Ugod SE

- Bármennyire is furcsa, de hazai győzelmet várok magunktól. Jó csapatunk van, bár még egy kis idő nem ártott volna, hogy jobban összeszokjunk. A ugodiakról elmondható, hogy rendkívül egységesek, agresszív futballt játszanak, az egyik legnagyobb nyári igazolásuk az új edzőjük, Pintér Csaba. Tipp: 2:1.

Balatonfüred-Öskü FC

- Jelentős változáson ment keresztül a Balaton-parti alakulat. Új edzővel és új játékoskerettel vág neki a bajnokságnak. A mezőnyben ők edzenek a legtöbbet, így biztos, hogy az erőnléttel nem lesz problémájuk. A vendégek titkos fegyvere a kontrajáték, több fürge játékosuk is akad aki rendkívül gyorsan odaér az ellenfél kapuja elé. Szoros csatában hazai győzelmet várok. Tipp: 2:1.

Csetény-Pápai Perutz

- Pikáns találkozó lesz, hiszen négy napon belül kétszer (a Magyar Kupában is találkoztak - a szerk.) is megmérkőznek egymással a felek. Pápán nagyobb változások nem voltak, a csetényi katlanban viszont már több élcsapat is megszenvedett. Mindezek ellenére úgy érzem, a Perutz behúzza a derbit. Tipp: 1:3.

Úrkút-Várpalotai BSK

Az Úrkút (narancssárga felsőben Márton) és a Balatonfüred feltehetően harcban lesz az éremért Fotó: Penovác Károly

- Az első forduló rangadóját Úrkúton játsszák. A hazaiak évek óta stabil élcsapatot alkotnak, s bár meghatározó játékosaik nincsenek a pályafutásuk elején, egy átgondolt fiatalítással ott lehetnek az első háromban. A palotaiaknál jól sikerültek az erősítések. Több saját nevelésű játékost is haza igazoltak Pétről, ők tisztában vannak a várpalotai játékfilozófiával, így nem kell sokat bajlódniuk a beilleszkedéssel. Háromesélyes, rendkívül kiegyenlített csatát várok. Tipp: 0:0.

Magyarpolány-FAK

- A polányiak tavalyi kupameneteléséből kiindulva senki sem mehet biztosra ellenük hazai pályán, és szerintem a Fűzfő is meg fog szenvedni a nyitányon. Tipp: 1:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!