Sport

2012.12.18. 16:47

Pét, Tapolca, Öskü: remek őszt zártak a csapatok

Megyei körkép - Három, szinte ugyanolyan őszi teljesítményt nyújtó csapat foglalja el a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 2-4. pozícióit. A trió az éllovas Úrkút mögött lemaradt, a többiektől viszont el tudott lépni. Félévi értékelősorozatunk második része.

Horváth Gábor

Péti MTE (2., 31 pont)

A szezont három győzelemmel nyitó pétiek végig jó teljesítményt nyújtottak, azonban egy-két nem várt eredmény is becsúszott. A csapat kilencpontos hátrányban van az őszi bajnokkal szemben.

Pintér Csaba edző: - Benne van a társaságban a jó eredmény, de az őszi második hely kicsit számunkra is meglepetés. Volt két elkerülhető vereségünk, az Ugod ellen hazai pályán és Gyulafirátóton, de jó úton vagyunk, ami elsősorban a kialakult egységnek köszönhető. A keret nemrég állt össze, így a játékban bőven akad még csiszolnivaló. A folytatásban továbbra is az első öt hely valamelyikének megszerzése a célunk.

A pétiek (kék mezben balról: Nyakas, Kovács, Wellesz) egységes produkciója második helyezést ért (Fotó: Penovác Károly)

Tapolca (3., 31 pont)

A korábban szebb napokat is megélt alakulat az utóbbi években ismét szépen, fokozatosan lépked felfelé. A helyes irányt a mostani dobogó remekül bizonyítja. A tapolcaiak kapták a legkevesebb  gólt a mezőnyben, hálójuk 15 meccsen csupán 12-szer zördült meg.

Viski László edző: - Elégedett vagyok az elmúlt fél évvel, ugyan nem játszottunk olyan látványosan, mint tavaly, az eredményeink jobbak. Amennyiben fiatal csapatom tavasszal is képes lesz erre a teljesítményre, a dobogón maradhatunk. Érkezőkről egyelőre nem tudok beszámolni, de távozók, úgy tűnik, nem lesznek, ami komoly erősítés.

Öskü FC (4., 30 pont)

Egy esztendővel  ezelőtt második helyen telelt az Öskü, végül a negyedik helyen zárt. Az együttes jelentősen átalakult, élmezőnybeli tagságát ennek ellenére simán megtartotta.

Gallai István edző: - A teljesen átalakított együttes kitűnően teljesített a külső körülmények ellenére. Jól kezdtünk és csupán az első három helyezett ellen maradtunk alul. A jövő még bizonytalan.

 

Kaufmann volt a legeredményesebb

A trió legeredményesebb játékosai közül a péti Kaufmann Attila áll a legjobban: tizenegy találattal a góllövőlista második helyén holtversenyben. A tapolcai csapatból Kiss Márton szerezte a legtöbb gólt, nyolcat, ezzel a teljesítménnyel a nyolcadik pozíciót foglalja el a listán. Az ösküi Talián Krisztián ebben a fél évben hat alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, ami a mesterlövészek sorában a tizenegyedik helyet jelenti számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!