Sport

2017.05.28. 17:30

Bajnok a Perutz FC Pápa!

Gyulafirátót - Esélyt sem adott ellenfelének, kiütéssel biztosította be a bajnoki címét a Perutz FC Pápa vasárnap az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokságban.

Horváth Gábor

GySE-Perutz FC

0:8 (0:3)

Gyulafirátót, 200 néző. Jv.: Takács G. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi - Zágor Zs., Szokodi, Horváth B. (Ring), Zágor M., Kovács K. (Balta Z.), Balta G., Kálmán, Tímár, Kövesi (Szabó G.), Pintér (Péteri). Edző: Polonkai Csaba.

Pápai Perutz FC: Simon (Szigeti) - Venczel, Horváth T. (Mészáros), Baldauf, Somogyi, Böröczky (Bolla), Kovács Sz., Szép (Györkös Z.), Domján, Udvardi, Szalai (Szedlacsek). Edző: Marton Miklós.

Gólszerzők: Venczel (4), Szedlacsek (2), Baldauf, Böröczky.

A pápaiak úgy léptek pályára az utolsó előtti fordulóban Gyulafirátóton, hogy egy győzelemmel bebiztosíthatták bajnoki címüket.

Az esélyek egyértelműek voltak, a kiesés elől menekülő hazaiak nem sok mindenben reménykedhettek, ennek ellenére bátran, keményen kezdett a GySE. A pápaiak ugyanakkor kissé idegesen, pontatlanul futballoztak, persze már ekkor is látszott, hogy csak idő kérdése, mikor találnak a kapuba. Marton edző a pontosabb pontrúgásokra hívta fel tanítványai figyelmét, nem véletlenül, a 17. percben egy szöglet után meg is szerezte a Perutz FC a vezetést. A gólkirály Venczel gyorsan duplázhatott volna, de 11-esét Gyurmánczi remek vetődéssel védte. A rátótiak fiatal hálóőre nem sokkal később ismét bravúrt mutatott be, de a kipattanót követően Venczel már nem hibázott, 30. perc: 0:2.

Az újabb vendégtalálat nem sokkal a félidő vége előtt jött, Böröczky vágta közelről a hálóba a labdát, 0:3.

A második játékrészben hamar felőrölte a maradék ellenállást a Perutz FC, amely könnyedén bontotta meg vetélytársa védekezését és futószalagon gyártotta a helyzeteket. Venczel gurított a hosszúba, majd Baldauf bombája kötött ki a rátóti kapuban, 55. perc: 0:5.

A Rátót egy kapufával vétette észre magát, ezen kívül azonban nem osztottak lapot a házigazdának. Szedlacsek duplázott két percen belül, 75. perc: 0:7. A 90. percben pedig Venczel tette fel az i-re a pontot, a támadó ezúttal nem hibázott a büntetőpontról.

Fotó: Pesthy Márton

Ahogyan várható volt, rendkívül magabiztos sikert aratott a Perutz FC, amely teljesen megérdemelten lett a megye I idei bajnoka. A feljutáshoz azonban (valószínűleg) még egy próbát, egy osztályozó-párharcot is hozniuk kell a pápaiaknak.

Polonkai Csaba: - Gratulálok a Pápának! Mélységesen szégyellem magam, még edzőpartnernek sem voltunk ma jók. Nem volt tartásunk, puhányul játszottunk.

Marton Miklós: - Mindenképpen be akartuk ma biztosítani a bajnoki címet. Az elején több hiba volt a játékunkban, sok helyzetet kihagytunk, de a folytatásban megnyugodtunk és jó játékkal nyertünk. Az egész éves jó teljesítményünk meghozta a bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!