Sport

2017.07.11. 17:30

Perutz FC: a biztos bennmaradás a cél

A felkészülés harmadik hetét kezdte az NB III-as pontvadászatra készülő Perutz FC. Marton Miklós csapata a nyaralások miatt az első héten csökkentett létszámban dolgozott, a második héten viszont már az új igazolások is edzésre jelentkeztek.

Haraszti Gábor

Bolla Gergő, Szalai Gábor, Györkös Bence, Györkös Zoltán, Nagy Péter után legutóbb nagy meglepetésre az előző megyei pontvadászat gólkirálya, Venczel Zoltán is távozott, Ajkáról viszont négy játékost sikerült leigazolni, Szabó Zsolt, Kozma Máté, Hanzl Máté és Skriba Máté is aláírt a Perutzhoz, mellettük Császár Attila Csornáról tette át a székhelyét Pápára.

A csapat hét felkészülési találkozót játszik az augusztusi bajnoki rajtig, az elsőn a legutóbbi Győr-Moson-Sopron megyei első osztályú
labdarúgó-bajnokság második helyezettje, Ménfőcsanak volt az ellenfél.

A Munkácsy iskola sporttelepén rendezett edzőmeccs első félidejében a kilátogató publikum Szabó Zsolt jóvoltából három gólt láthatott, a második játékrészben Kovács Szabolcs és egy győri próbajátékos, Koncsag Martin is betalált, az ellenfél erejéből egy kapufán kívül csak a szépítésre futotta, 5:1-re nyert a Pápa. Marton Miklós eredményesnek ítélte meg a mögöttük hagyott időszakot, mint mondta, a ráhangoló tréningek után mostanra teljes intenzitással belevetették magukat a munkába.

- A nagy meleg ellenére az első félidőben jó iramot diktáltunk, gyönyörű gólokat lőttünk, és abból, amit kértem az öltözőben, majdnem mindent viszontláttam a pályán, de az első meccs után nem is lehet 100 százalékot várni - értékelt a Perutz FC vezetőedzője. Bár két hete edzünk, az érdemi munkát ezen a héten tudtuk elkezdeni, az új igazolások és a nyaralásból visszatérők ugyanis kihagyták az első hetet. Mindenki becsületesen dolgozik, megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy maximálisan készen álljunk az augusztusi indulásra. Úgy gondolom, eddig jól sikerültek az erősítéseink, vannak még kiszemeltek, akikkel, ha sikerül megállapodni, szintén a hasznunkra lehetnek. Új csapatként elsődleges célunk a bennmaradás kiharcolása, amennyiben sikerül a terveinknek megfelelően megerősíteni a keretet, azt gondolom, akár álmodhatunk merészebbet is.

A csapat július 12-én Gyirmóton játszik, július 15-én szombaton 11 órától Csorna lesz az ellenfél a Perutz Stadionban.

A későbbiekben a Sárvárral, a Balatonfüreddel, a Répcelakkal és a Rákosmentével is összecsapnak a fiúk.

Az elkövetkezendő napokban a próbajátékosokról is döntés születik, jelenleg Farkas Dániel (Győr), Szücs Gergely (Lipót), Nagy Bá-
lint (Ajka) és Koncsag Martin (Győr) is igyekszik meggyőzni a vezetőséget a közös jövőről. har

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!