Sport

2016.08.10. 13:20

Péntek Gréti hatalmas fölénnyel győzött

Miskolc - Szépen csillogó érmekkel tértek haza a Veszprém megyei versenyzők a Bükkben megrendezett Hungária-kupa ötnapos nemzetközi tájékozódási futóversenyről.

Bényi Kálmán

A Bükki Nemzeti Park területén rendezték meg hazánk legnagyobb szabású nyári, sportági eseményét a közelmúltban. Az ezernél is több külföldi és hazai induló között természetesen ott voltak a veszprémi régió klubjainak képviselői is. Az idei verseny különlegessége volt, hogy
a főiskolás világbajnoksággal azonos helyen és időpontban rendezték meg, így a részt- vevők a világversenyen indulóknak is szurkolhattak, és élőben követhették a vb alakulását.

Péntek Gréti (középen) megérdemelten nyerte meg a kupát Fotó: Péntek Annamária

- A változatos helyszínek változatos képességek megcsillogtatását igényelték a versenyzőktől: a rendkívül tagolt, bonyolult domborzati formákkal jellemezhető hegyvidéki tereptől a tiszta, jól futható bükkerdőkön és az igazán köves hegyoldalakon át a városias jellegű telepü-lésrészekig igencsak eltérő adottságú terepeken kellett helytállniuk öt napon át, hiba nélkül - hiszen az összetett időeredmények alapján dőltek el a végső helyezések. Érdekesen alakult az öt napon át tartó megmérettetés, a mezőnyök elején gyakran cseréltek helyet a végső győzelemre aspiráló futók - árulta el Mérő Edit, a megyei tájfutószövetség sajtóreferense.

A versenyzőként is aktív hölgy hozzátette még: - Megyei vonatkozásban kiemelendő, hogy Molnár Zoltán roppant kiélezett küzdelemben, mindössze 20 másodperces előnnyel nyerte meg a 40 éves férfi kategóriát, míg Péntek Márton az elején a 11. és 14. helyről indítva, remek hajrával nyert összetettben bronzérmet a 16 éves fiúk között. A legszebb siker Péntek Gréti W21E kategóriában elért győzelme, aki az első négy nap futamait megnyer-ve olyan jelentős időfölényt gyűjtött össze, hogy összességében fél óránál is többet vert az utána következő, salgótarjáni ellenfelére, ezzel toronymagasan nyerve a királykategóriát. Dobogós helyezések: W21E: 1. Péntek Gréti (BSC), M40: 1. Molnár Zoltán (THT), M35: 2. Vajda Balázs (THT), M16B: 3. Péntek Márton (BSC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!