Sport

2017.04.09. 15:41

Volt esély a pontszerzésre

Pécs – Mindössze egyetlen góllal maradt alul a jó erőkből álló Pécsi VSE otthonában a Veszprémi KKFT. A hazaiak nyitott védekezése komoly fejtörést okozott a vendégeknek, de így is megvolt az esély a pontszerzésre.

B. Virág Rita

Pécsi VSE–Veszprémi KKFT 22:21 (9:11)

Pécs, 100 néző. V.: Altmár, Horváth. Veszprémi KKFT: Andorka – Végh, Szobol 3, Tóth M. 3, Heiczinger 2, Márton 7, Márkus. Csere: Szász (kapus), Füleki 1, Lovas 1, Kovács Gy. 2, Vasvári G. 1, Bonyhádi 1, Bándi, Dainese, Éles B. Edző: Pásztor István.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 1/0.

Az egykori válogatott kapust, Szente Gábort is a soraiban tudó Pécs otthonában nem számíthatott sétagaloppra a kiesés ellen menekülő veszprémi csapat. Az első negyedórában a hazaiak rendre egy, illetve két góllal vezettek. A félidő derekához érve azonban sikerült az egyenlítés, (8:8).

A vendégek kiválóan védekeztek, Andorka kapus több bravúrt is bemutatott. A szünetig hátralévő időben a Pécs támadó szekciója egyszerűen képtelen volt kapuba találni, de a túloldalon sem sziporkáztak a veszprémiek, így 14 perc alatt hiába csak egyet vágott a Pécs, a Veszprém is csupán háromszor volt eredményes (9:11).

A térfélcserét követően jól tartotta a két gólos előnyét a Pásztor-csapat, de a 45. percben a házigazdának sikerült egyenlítenie (45. perc: 15:15). Ezt követően felváltva vezettek a küzdő felek, lehetetlen volt megjósolni, ki viheti haza a két pontot. Az utolsó percekre 21:21-es állásról fordultak a küzdő felek. Négy percen át egyik fél sem tudott gólt elérni, az idegek csatáját aztán Fekete döntötte el. Igaz maradt még húsz másodperc, ám a pécsi kapu érintetlen maradt, így pont nélkül tért haza a jól küzdő, de olykor a nyitott védekezés ellen bizonytalankodó Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!