Sport

2016.03.22. 19:25

Parádés teljesítménnyel verte a Vasast a HOYA

Veszprém - Már biztosan az élen zárja a férfi NB I/B alapszakaszát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata, miután 94:82-re legyőzte a Vasas Akadémiát.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém-Vasas 94:82 (30:18, 22:20, 29:23, 13:21)
Veszprém, 300 néző. V.: Boros, Sabáli, Esztergályos.
HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 20/3, Novák 4, Kámán 22/6, Körtélyesi 24/6, Takács 14/3. Csere: Simon, Oltárczy, Kálló 7/3, Sipos 3/3. Edző: Mérész Csaba.
Vasas Akadémia: Surmann P. 14/6, Faragó 22/12, Katona R. 10/6, Andrássy 14/6, Garamvölgyi 14. Csere: Surmann G. 4, Katona B., Zsemlye 2, Boros, Nshimba 2, Kozma. Edző: Sárosi Bulcsú.

Már az első negyedet is igen magabiztosan kezdte a hazai csapat, egyáltalán nem ijedt meg a komoly ellenféltől. Mind védekezésben, mind támadásban nagy irammal játszottak a felek. A nézőtér első sorában, a leglelkesebb szurkolók másfél perc elteltével zúgták az indul a buszt, ami még korainak bizonyult, ám a végén szerencsére nekik lett igazuk.

A játékrész közepén még csak 14:13-ra vezettek Verteticsék és Novák is ráijesztett a közönségre, mikor támadásban a levegőben kalimpáló két lábát lehetett csak látni, majd a padlóra csattant. Mérész lecserélte, majd a gyúró vette kezelésbe, nem úgy tűnt, mint aki tudja folytatni a játékot. A negyed végére aztán a kiváló védekezéssel és támadással sikerült 30:18-ra elhúzni a Vasastól.

A folytatásban Novák már ismét a pályán volt, így szerencsére a masszázs elég volt, hogy jobb vállát rendbe rakja. A vendégcsapat rendkívül agresszívan játszott, s a bírók sem a Veszprém malmára hajtották a vizet, a mérkőzés 14. percében Körtélyesinek kellett nyugtatnia a vonal mellett őrjöngő Mérészt.

Az elhibázott vendéghelyzetekből megszerzett lepattanókkal sikerült tovább növelni a különbséget, a szünetre megnyugtató előnnyel, 52:38-as állással mehettek a hazaiak.

A fordulás után kicsit alábbhagyott Kámánék lendülete, a Vasas játékosa, Katona Róbert pedig rendre kifogott a veszprémi védelmen. A negyed eleji kihagyás azonban csak pillanatnyi áramszünet lehetett, a hazaiak ismét talpra álltak és tíz perccel a mérkőzés vége előtt már húsz ponttal vezettek, 81:61 volt az állás fél órányi játékot követően.

Az utolsó negyedre elfáradtak a Mérész tanítványok, sok hibát vétettek. Simon másfél perc alatt kipontozta magát, a negyedet még két személyi hibával kezdte, aztán a 32. percben már el is kellett hagynia a játékteret. Egyik csapat sem jeleskedett a pontdobásokban, öt perccel a vége előtt még 90:68 volt az állás, aztán leginkább büntetőknek és pontatlan hazai passzoknak köszönhetően a Vasas bár közelebb tudott jönni, nyerni már nem volt esélye, 94:82-re győzött a listavezető. Az utolsó percre a veszprémiek legeredményesebb játékosa, Körtélyesi is kipontozódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!