Sport

2016.09.13. 15:43

Pápán maradt az emlékserleg

Pápa - A Concordia Motax KC Pápa kosárlabda-együttese nyerte a hazai rendezésű Balogh József-emléktornát.

B. Virág Rita

Négy együttes vett részt a hagyományos Balogh József-emléktornán: a hazaiakon kívül a Soproni MAFC, a szombathelyi Falco II, valamint a nemrégiben megalakult NB II-es Hévíz.

A kiírás szerint az elődöntők nyertesei a döntőben folytatták, a vesztesek pedig a harmadik helyért játszottak.

Az első meccsen a Pápa magabiztos teljesítménnyel győzte le a Falcót és jutott be a fináléba. A másik ágon a Soproné lett a győzelem.

A kupagyőzelemért a Pápa Kálmán vezérletével 92:78-as diadalt aratott, így otthon tartotta a serleget. A harmadik a Falco lett.

A torna legértékesebb játékosának a reaktivált Kálmán Lászlót választották, a legjobb vendégjátékosnak pedig Berneczei Lászlót (SMAFC) látta a zsűri.

Az eredményhirdetés után búcsúztatta el a pápai egyesület Ács Pétert, aki közel húsz évig játszott az NB I-ben. A remek center persze nem örökre búcsúzik, mert az NB II-ben, éppen Hévízen, hobbiszinten folytatja a játékot.

Vajda József, a pápaiak vezetőedzője lapunknak elmondta, a torna jól szolgálta a csapat felkészülését, de még koránt sincsenek csúcsformában.

- A bajnokságot 23-án Bonyhádon kezdjük, de azt gondolom, igazán első hazai összecsapásunkra, a Baja ellen leszünk formában. Úgy vélem, idei csapatomra nem lehet egy rossz szavam sem, a fiúk szorgalmasan edzenek, jó munkát végeznek. A keret bővebb, mint tavaly, így, ha becsúszik egy-egy sérülés, akkor sem esünk kétségbe - fogalmazott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!