Sport

2017.02.28. 17:25

Nagyon fontos sikert ért el a Motax KC Pápa alakulata

Budafok, Pápa - Tovább erősítette pozícióját a Motax KC Pápa alakulata, amely a nyolc közé jutás szempontjából roppant fontos csatát nyert meg legutóbb a Budafok ellen a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Budafok-Motax KC 67:78 (20:25, 13:21, 17:17, 17:15)

Budafok, 200 néző. V.: Gelencsér, Maár, Domokos. Budafok KC: Drevenka 12/6, Fehér 8/3, Lados 9, Mészáros, Tóth S. 8. Csere: Ver-
bényi 10, Mészáros 8, Fekete 7, Steier, Tiba, Senkár 5/3. Edző: Károly Máté. Motax KC Pápa: Szanati M. 11, Keresztes 16, Hadnagy B. 4, Kálmán 6, Majic 5. Csere: Horváth G. 22/9, Horváth A. 8/6, Fülöp 2, Bereczki 4, Szanati G. Edző: Vajda József.

Nem kezdődött jól a meccs, a Budafok a 2. percben már 7:2-re vezetett. Cserékkel próbált újítani a Pápa, sikerült is a fordítás (5. perc: 7:15). A negyed végére is megmaradt a vendégek biztos előnye.

A második felvonásban Keresztes és Horváth Gergő jó palánk alatti játékával még jobban sikerült elhúzni, így a szünetben magabiztosan, 46:33-ra vezetett a Motax KC.

A Motax KC Pápa alakulata idegenben szerzett fontos sikert Fotó: Balogh Ákos

A térfélcserét követően a vendégeknél Horváth Attila két hármassal és egy duplával köszönt be (25. perc: 42:56). A pápaiak ragyogóan védekeztek, és üres dobást szinte nem is hagytak a hazai csapatnak, amely így rendre kiszorított helyzetből hibázott. A negyed végére 50:63 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó játékrészben a budafokiak próbáltak kapaszkodni, ám a taktikusan és jól játszó pápaiak tartották előnyüket (35. perc: 52:69). A végén a hazaiak találtak egy-két hárompontost, ám ez már csak kozmetikázta az eredményt, végül magabiztos vendégsiker született.

A vendégek jól felkészültek a hazai csapatból, védekezésükkel hamar eldöntötték a mérkőzést, és teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

Vajda József: - Erre készültünk, és sikerült megvalósítanunk azt a taktikát, amit elterveztünk. Csak gratulálni tudok a srácoknak. Pénteken hazai pályán az OSE ellen nagyon nehéz lesz, de megpróbálunk mindent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!