Sport

2015.07.28. 11:37

Pályával és öltözővel bővülnek - Az Erdész utcai sportközpont átalakul, többen is használhatják a területet

Veszprém - Hamarosan új műfüves pályával bővülhet a megyeszékhely sportos kínálata. Sőt, a Veszprém FC USE által használt, Erdész utcai sportközpontot egyszerre két pályázat is érinti.

Horváth Gábor

A veszprémi önkormányzat csütörtökön rendkívüli közgyűlést tart, amelynek egyik témája a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) kötendő együttműködési megállapodás.

Az város új műfüves pályája ugyanis az MLSZ-pályázat keretében valósulna meg. Az eredeti tervek két darab 20x40 méteres játéktérről szóltak, de az új előterjesztés már egy 40x60 méteres pálya megépítését tartalmazza.

A jelenlegi műfüves nagypályára merőlegesen épülne meg a tervezett játéktér. A stadion felújítása miatt a veszprémi utánpótlás mellett most a felnőttcsapat is ezt a területet használja Fotó: Penovác Károly

Az előterjesztés szerint azért változtattak, mert a sportegyesületekkel történt egyeztetések alapján arra jutottak, hogy a nagyobb játéktér többféle szabadidős és egyesületi hasznosítást tesz lehetővé. A fejlesztés a jelenlegi műfüves nagypályára merőleges, füves területen valósulna meg. Érdekesség, hogy a területet még egy pályázat érinti. Az 1. Futsal Club Veszprém egy öltözőépületet építtetne a játéktér mellé.

- A tervek szerint az épületben négy öltöző, egy irodahelyiség, egy büfé és egy kiszolgáló tér kerülne kialakításra - nyilatkozta lapunknak Rajki Tamás, a futsalosok ügyvezetője, aki hozzátette: az öltöző építése várhatóan csak a pályaberuházást követően indulna, és a valószínűleg jövő tavaszra készülne el. Erre mindenképp szükség volt, hiszen a meglévő kiszolgáló egység már nem bír el további terhelést.

Az egyesület egyébként a pályaberuházásnál is szakmai partnere a városnak. Ők kezdeményezték a fejlesztést, amelyre az önkormányzat ajánlott helyszínt és pályázott. Rajki Tamás elmondta: a legmodernebb technológiát felvonultató műfüves játéktér hasznosítása sokrétű lesz, a pálya ráadásul felfestéssel több részre osztható majd. Az utánpótlás futballisták és futsalosok mellett helyet/időt biztosítanak az iskoláknak, valamint a városi kispályás bajnokságot is ezen a helyszínen szeretnék megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!