Sport

2017.02.15. 14:05

Pad két aranyat szerzett Szlovéniában

Veszprém - Megyénk asztaliteniszezői idén is meghívást kaptak a szlovéniai emlékversenyre, amelyen több dobogós helyezést is sikerült elérniük.

Horváth Gábor

A Menihov nemzetközi asztalitenisz emlékversenyt immáron 18. alkalommal rendezték meg a szlovéniai Sostanj városában. A helyi pingpongosok mellett horvát, osztrák és magyar indulók mérették meg magukat.

Megyénk versenyzői sem hiányozhattak, s ha már ott voltak, a remek eredményekről is gondoskodtak. Pad Franciska (Bányász SK Ajka) két aranyat gyűjtött be, az egyénit úgy nyerte meg, hogy a döntőben egy osztrák profi ligában edződő vetélytársat múlt felül, emellett párosban szlovén partnerével diadalmaskodott.

A füredi Tóth József (jobbról második) második helyet ért el
Fotó: Megyei Asztalitenisz Szövetség

A veterán kategóriákban második helyezett lett az 55-65 éveseknél Tóth József (Balatonfüredi FC), illetve a 65-75 éveseknél Sebestyén Róbert (Balatonfüredi FC). Tóth és Sebestyén a páros versenyszámban is a második helyre futott be. Egyéniben a főtáblára jutott még a 45-55 évesek között Pad Ágoston (Bányász SK Ajka), valamint az 55-65 éveseknél Bakonyi Ferenc (Veszprémi Asztalitenisz SE).

A Veszprém megyeiekkel tartott a siófoki Farkas László parasportoló, aki az épek között a vigaszverseny második helyét szerezte meg.

Pad Ágoston, a megyei szövetség elnöke és a Közép-Dunántúli régió vezetője elmondta: a látogatásnak a versenyzési lehetőségen kívül a két régió sportkapcsolatainak ápolása is a feladata volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!