Sport

2017.05.08. 18:34

Ott a mesternégyes, itt a győzelem

Veszprém – Hihetetlenül izgalmas második félidőt követően, óriási csatában gyűjtötte be a pontokat az 1. FC Veszprém hétfőn a futsal NB I felsőházi rájátszásában.

Horváth Gábor

1. FCV-Haladás

5:4 (1:0)

Veszprém, 300 néző. V.: Wittner, Tolnay, Csirke. 1. FC Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Gulyás, Bognár. Csere: Sárdi, Erdősi, Petróczi, Sándor, Püspök, Boromisza D.. Edző: Madarász János.

Haladás: Sásdi – Horváth, Gyurcsányi, Németh E., Vidák. Csere: Gyimesi, Matyi, Bencsik, Hajmási, Öreglaki, Sipos, Halmos, Németh P. Edző: Turzó József.

Két csalódott csapat találkozott hétfőn a Március 15. úti csarnokban. A veszprémiek két vesztes meccs után álltak, a Haladás pedig még egyetlen pontot sem szerzett a rájátszásban. A hazaiak öt játékost is kénytelenek voltak nélkülözni: Fehér, Füzy, Finta és Hoffer sérülés, Boromisza Gábor eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Az összecsapás elején kóstolgatták egymást a felek, az első komolyabb helyzetre majdnem öt percet kellett várni. Egy szabadrúgás után Tatai lövése mindkét kapufát érintve pattant ki.

A folytatásban Püspök, majd Petróczi veszélyeztetett, Sásdi a helyén volt. A másik oldalon is akadt helyzet, de a hazaiak közelebb álltak a gólszerzéshez. Boromisza Dániel bombája után Sásdi Tatai próbálkozásánál is nagyot védett.

A 16. percben aztán megszületett a vezető találat, szép szabadrúgás variációt követően Tatai lőtt jobbról kapufás gólt, 1:0.

A 17. percben a vendégek elkövették hatodik szabálytalanságukat, büntetőhöz jutott az 1. FCV, de Boromisza Dániel 10 méterről nem tudott kifogni Sásdin.

A félidő mozgalmas hajrájában Tatai tűzte kapura a labdát spiccel, Sásdi a felső lécre tolta a játékszert, a másik oldalon Schmidmajer zárta szépen a szöget.

A második játékrész bakonyi találattal kezdődött, Boromisza Dániel kapásból vágta a kapuba a játékszert, 21. perc: 2:0.

Sokkal jobb volt a Veszprém, amely továbbra is veszélyesen játszott, ugyanakkor nem tudott újra a hálóba találni.

Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a vetélytárs lőtt gólt. Egy gyors kontra után Öreglaki szépített, 2:1.

Egyre keményebb lett a küzdelem.

A 30. percben Öreglaki egyenlített, egy szabadrúgást követően bombázott a hálóba, 2:2.

Nem sokáig örülhettek a szombathelyiek, Tatai pontos átadása után Petróczi helyezett a vendégkapu bal oldalába, 33. perc: 3:2.

A 34. percben Tatai Erdősinek is kiosztott egy gólpasszt, 4:2.

A Haladás lehozta kapusát és öt a négy elleni játékkal próbált visszajönni a meccsbe.

A 36. percben Öreglaki hozta vissza a vendégek reményeit, 4:3.

Ugyanebben a percben ismét a Veszprém-tábor tombolt, Boromisza D. óriási gólt lőtt, 5:3.

Nem volt még vége, nyomtak a vendégek, akik először a kapufát találták el, majd hiába védett Schmidmajer többször is, Öreglaki belőtte saját maga és csapata negyedik gólját, 39. perc: 5:4.

Az utolsó perc is tartogatott izgalmakat, a vendégeknek akadt még egy lehetősége, ám Schmidmajer ziccert fogott.

Madarász János: – Csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni csapatom teljesítményéről. Elismerésre méltó, amit ma nyújtottunk, maximálisan elégedett voltam. A fiatalok is bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, bátran játszottak.

Turzó József: – A futsal minden szépsége megmutatkozott ezen a találkozón. Természetesen van hiányérzetem, ugyanakkor a küzdenitudással elégedett vagyok. Gratulálok a Veszprémnek és egy kicsit a saját csapatomnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!