Sport

2016.10.20. 12:36

Öt év után rajtolhatott el ismét a rendezvény - Sportolva emlékeznek

Veszprém – Utoljára 2011-ben rendeztek Megyefutást, melynek újbóli kiírásával az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára is emlékeznek egyúttal.

Heffler Péter

Hat fok és esős időjárás fogadta az idei Megyefutás résztvevőit, ám a mostoha körülmények ellenére is közel háromszázan vettek részt a Veszprém megyei önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség által kiírt váltófutáson.

Az összesen százhetven kilométer hosszú útvonal első felét a Tapolca–Sümeg–Devecser–Ajka–Pápa településeken áthaladva teljesítette a mezőny, mely a pénteki, Zirc–Várpalota–Balatonfűzfő–Balatonalmádi–Balatonfüred–Veszprém etapot követően érkezik majd meg a Megyeház téri ’56-os emlékműhöz, ahol Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke köszönti őket 16 órakor. A résztvevők ugyanis egyben az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára is emlékeznek a futással, melynek jeléül a megyezászlót körbehordozzák az említett településeken.

Bár, ahogy arról a rendezvény sajtótájékoztatóját követően már beszámoltunk, a szervező Veszprém Megyei Önkormányzat, és a Veszprém Megyei Sportszövetség bízott egy esetleges ezer fős részvételben a 2011. óta először kiírt Megyefutáson, az időjárás nem volt túl kegyes a sportolni vágyókhoz. Azonban a hideg ellenére így is közel háromszázan csatlakoztak az első napon a futókhoz, akik Tapolcáról indulva, Sümegen, Devecserben, Ajkán és Pápán álltak meg, hogy a települések képviselői emlékszalagot köthessenek a váltófutáson körbehordozott megyezászlóra.

A program azontúl, hogy az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezik, elsősorban a fiatalság megmozgatását tűzte ki céljául, melynek jegyében az egyes helyszíneken a helyi iskolások, sportolók csatlakozhattak a futókhoz egy hosszabb-rövidebb szakasz erejéig. A program pedig csütörtökkel még közel sem ért véget, hiszen pénteken Zirc, Várpalota, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Balatonfüred és Veszprém következik majd, remélhetőleg egy kicsit már (sport)barátibb időjárás közepette. Így a futók reggel nyolckor Zircen megemlékezéssel kezdenek az ’56-os emlékműnél, hogy aztán 8:25-kor már Olaszfaluban, 11:00-kor Várpalotán várják a helyieket a Váci utcai kopjafánál, illetve a Thury György téren található emlékműnél. 12:30-kor érnek Balatonfüredre a Kovászna parkban található Szabadságharcos fiú szobrához, 14:00-kor pedig a hősi emlékműnél állnak meg Balatonalmádiban, hogy 15:30-kor beérjenek Veszprémbe, a Megyeház téri ’56-os emlékműhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!