Sport

2015.04.28. 13:09

Osztályozót játszhat a veszprémi csapat

Veszprém – Újabb sikerével megnyerte az NB II-es bajnokságot, így osztályozót játszhat a Veszprémi Egyetem SC női röplabda együttese.

B. Virág Rita

Kalocsa–VESC 1:3 (-14, -18, 26, -23)

Kalocsa, 50 néző. Veszprémi Egyetem SC: :Jezerniczky, Dordzsceren, Pós, Gulkai, Molnár, Májusi. Csere: Talabér, Horváth, Szmetán. Edző: Mustos István.

A rájátszás utolsó fordulójában győzelmi kényszerben lépett pályára a VESC, hiszen ott lihegett a nyakán a szombathelyi Vasi Sportakadémia. Egy esetleges vereséggel és az eredmények szerencsétlen alakulásával még az is előfordulhatott volna, hogy a vasiak beérik a veszprémieket.

A tét rányomta bélyegét a találkozóra, kissé idegesen, sok hibával kezdte k a bakonyiak. Szerencsére azonban a kezdeti kábulat gyorsan elillant és egy szettet kivéve a VESC magabiztos győzelmet ért el. Mustos István tanítványai így megnyerték a bajnokságot és osztályozót játszhatnak a hétvégén a Kecskeméttel.

Május 1-jén, pénteken idegenben kezdik az egyetemisták a párharcot, Kecskeméten 18 órától lépnek pályára. Május 3-án vasárnap rendezik a visszavágót, az egyetemi tornacsarnokan 16 órakor.

A juniorok szintén fölényes győzelmet arattak és ezzel ugyancsak aranyérmet szereztek.

Eredmény. Kalocsa–VESC 0:3 (-11, -20, -13). Veszprémi Egyetem SC: Gulkai, Talabér, Májusi, Szmetán, Pós, Horváth. Edző: Mustos István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!