Sport

2017.03.03. 15:10

Megyei II: A listavezető Ősi az üldözőhöz látogat

Igazi csúcsrangadóval folytatódik a megye II-es labdarúgó-bajnokság. A 17. forduló vasárnapi játéknapján a listavezető Ősi a második Szentantalfánál vendégeskedik.

Bényi Kálmán

A megyei másodosztályú pontvadászat múlt heti nyitányáról elmondható, hogy nagy meglepetések nem születtek. Kivételként talán az utolsó helyen tanyázó Nemesvámos Peremarton SC Berhida elleni pontszerzését sorolhatnánk ebbe a kategóriába.

A piros szerelésben játszó Ősi nem számíthat könnyű meccsre Fotó: Zwicker Tamás

A soron következő 17. játéknap derbijét az éllovas Ősi idegenben vívja majd meg, a jelenlegi ezüstérmes és mindösszesen egy ponttal kevesebbet gyűjtő Szentantalfa NVSE csapata ellen. Az élen történő esetleges helycseréről, és a többi mérkőzés eredményének várható kimeneteléről Steigler Ferencet, az Ősi házi gólkirályát kérdeztük meg. A rutinos belső középpályás, aki három éve cserélte a csopaki szerelését az ősi alakulat színeire, az alábbi tippjeit osztotta meg velünk:

Tapolca (7.)-Badacsonytomaji SE Bonvino (5.): -  A megfiatalított házigazdák nagy iramot képesek diktálni, amivel meggyűlhet a bajuk az idegenben nem igazán vitézkedő Balaton-partiaknak.

Peremarton SC Berhida (8.)-Csopak SC (3.): - Nyolc évet húztam le Csopakon, jól ismerem a társaságot. Információim szerint sérült a kapusuk, és már múlt héten is mezőnyjátékos állt a kapuban. Mindezeket figyelembe véve a házigazdák esélyesek lehetnek egy döntetlenre.

Balatonkenese SC (10.)- Csabrendek FC (14.): - A Kenese jól igazolt a téli pihenő alatt, és ez az ő malmára hajthatja a vizet.

Szentantalfa (2.)-Ősi (1.): - Először is szeretném leszögezni, hogy Antalfán nem mostanában nyertünk. Nagy szükségünk lenne a három pontra, hogy egy kicsit levegőhöz jussunk, de a rangadók mindig háromesélyesek.

Nemesvámos (16.)-Nemes-szalók (11.): - A sereghajtó hazaiak a holt szezonban jól igazoltak, míg a Nemesszalóknál sok a hiányzó. Szerintem megtörik a jég, és a vámosiak megszerzik első győzelmüket.

Vaszar (15.)-Sümeg VSE (4.): - A vaszariak a tabella utolsó előtti pozícióját foglalják el, és igaz, hogy az összes pontjukat hazai pályán szerezték, de most egy bomba-erős Sümeggel találják majd szemben magukat. A vendégek akár gólarányt is javít-hatnak.

Pápateszér (9.)-Tótvázsony SE (6.): - Amennyiben a vendéglátók képesek lesznek kiállítás nélkül végigjátszani a mérkőzést, úgy akár pontot is rabolhatnak magasabban kvalifikált ellenfelüktől.

Taliándörögd (13.)-Herendi Porcelán SK (12.): - Két közel azonos tudású alakulat mérkőzik meg egymással. A pillanatnyi forma dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!