Sport

2017.04.20. 16:50

Őrült hangulatot vár - Dragan Gajic volt csapata ellen váltaná valóra az álmait

Veszprém - Különleges élmény lesz az álmaimért küzdeni egy olyan csapat ellen, amelynél öt felejthetetlen, csodaszép évet töltöttem el - hangsúlyozta Dragan Gajic, a Telekom Veszprém jobbszélsője, aki épp a bakonyiak Bajnokok Ligája negyeddöntős riválisától, a Montpelliertől érkezett a nyáron.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprém alakulata zsinórban negyedszer juthat be a kölni négyes döntőbe, amennyiben sikerrel abszolválja a francia Montpellier elleni párharcot. A csata Veszprémben kezdődik szombaton 17.30-kor.

Az újdonsült Magyar Kupa győztes gárdájának jobbszélsője, a villámgyors Dragan Gajic a nyáron éppen Montpellierből igazolt a királynék városába.

- Egyáltalán nem lepett meg a Montpellier továbbjutása a Kielcével szemben, annak ellenére sem, hogy a francia együttes a C csoportból, az úgynevezett alsó ágról érkezett. Kiváló alakulat a franciáké, míg a lengyel címvédő az idén krízisben volt. Nyilván a szurkolóknak érdekesebb lett volna a Kielce ellen csatázni, de ez a párharc is épp olyan érdekes és izgalmas lesz - mesélte a 33 éves játékos.

Dragan Gajic épp a Montpellierből érkezett a nyáron, jól ismeri az ellenfelet és annak taktikáját
Fotó: Penovác Károly

A korábbi 151-szeres szlovén válogatott úgy fogalmazott, érzelmileg rá igazán különleges összecsapás vár, hiszen az ellen a csapat ellen kell harcolnia az álmaiért, amelynél öt csodás esztendőt töltött el.

- Gyerekkori vágyam a Bajnokok Ligája-győzelem, de régóta szeretnék már a kölni négyes döntőben is szerepelni. Fejben komolyan fel kell készülnöm egykori játszótársaim ellen - magyarázta Gajic, aki azt is elárulta, Simonettel, Gerarddal, Doleneccel a mai napig kiváló kapcsolatot ápol, rendszeresen beszélnek és alig várja, hogy újra egy asztalhoz üljenek egy finom kávé mellett, és megvitathassák az élet nagy dolgait. Mert azt is megtudtuk, ilyenkor a kézilabda szóba sem kerül a kiváló játékosok között.

- Nem sokat változott a Montpellier csapata a nyár óta. Jól ismerem a csapatot, az edzőt, a taktikát is. A videózásnál mondtam is néhány dolgot a srácoknak, alaposan felkészültünk, de azt gondolom, teljesen mindegy, kinek milyen meglátásai vannak, mert minden itt, a pályán dől majd el.

Dragan Gajic kitért arra is, egyáltalán nem jelent gondot az, hogy a párharcot a Veszprém hazai pályán kezdi. A lényeg, a győzelem megszerzése. Viszont szerinte nem engedhetnek meg semmilyen rövidzárlatot, mert az a továbbjutásba kerülhet.

- A Kielcének mindkét meccsen volt egy tízperces hullámvölgye, ki is esett. Hatvan percig koncentráltan, összeszedetten kell játszani, lépésről lépésre haladva. Most jönnek a szezon legszebb és legfontosabb ütközetei, ahol a maximum teljesítményt kell nyújtani - mondta.

Gajic arról is beszélt, a Montpellier egyáltalán nincs hozzászokva a veszprémi félelmetes atmoszférához, ezért arra kérte a szurkolókat, őrült hangulatot varázsoljanak, ami megfoghatja a franciákat, nekik viszont nagy lökést adhat.

- Remélem, Kölnben újra beszélgethetünk - búcsúzott a klasszis.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!