Sport

2015.07.02. 10:44

Óriási harc a modellek között

Herend – A herendi modellezők idén ismét megrendezték nagyszabású eseményüket a tapolcai reptéren.

Horváth Gábor

A 24. Herend Kupát ezúttal ismét Világkupa és F1H Euro Challenge fordulóként rendezhette meg a Herendi Modellező Sportegyesület. A 11 ország szabadonrepülő modellezőit az időjárás alaposan próbára tette. Az Európa- és világbajnokokkal, világkupa győztesekkel tarkított mezőny erősségét jelzi, hogy a kemény küzdelemben mind az öt kategóriában akadtak olyanok, akik maximális eredményt értek el.

Kerner Martin Benedek harmadik helyezést szerzett a kupán (Fotó: Herendi Modellező SE)

Eredmények, Herend Kupa, F1A, vitorlázó kategória: 1. Rudolf Holzleitner (Ausztria). F1A ifjúsági: 1. Lipcsei Sándor (Gyula). F1B gumimotoros: 1. Adam Krawiec (Lengyelország). F1C robbanómotoros: 1. Volodymyr Sychov (Szlovénia). F1Q elektromotoros: 1. Jancsó András (Bp. Cavalloni). F1H kis vitorlázó: 1. Ansgar Nüttgens (Németország). F1H Ifjúsági: 1. Tóth Balázs (Zalaegerszeg), ...3. Kerner Martin Benedek (Herend). A csapatversenyt a Szteblák Tamás, Mórocz Péter, Tóth Balázs összeállítású magyar csapat nyerte.

Címkék#Herend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!