Sport

2017.05.19. 15:30

Óriási a küzdelem a bennmaradásért

MEGYEI KÖRKÉP Mindenképpen figyelemre méltó, ha egy kiesés ellen harcoló együttes 6:1-re ver idegenben egy élmezőnyhöz tartozót. A gyulafirátótiakkal éppen ez történt a múlt héten, most pedig egy újabb élcsapattal játszanak.

Horváth Gábor

A Gyulafirátót SE rettenetesen gyenge ősszel kezdte a 2016/2017-es idényt az MTD Hungária labdarúgó megyei első osztályban. Ennek folyományaként a korábban szebb napokat megélt együttes a bennmaradásért kénytelen küzdeni. Úgy tűnik, siker-
rel, hiszen a Rátót az el-
múlt két mérkőzését magabiztosan húzta be, s már három vetélytársat is megelőz a tabellán.

- Mostanra állt össze a csapat - foglalt össze kérdésünkre Polonkai Csaba, aki a téli szünetben vette át a gyulafirátótiak irányítását. - Sikerült igazolnunk, valaki bevált, más nem, de a felkészülés összességében nagyon jól sikerült. Az elmúlt időszakban megismertük egymást, összeértünk, s ha jó napot fogunk ki, bárkit megverünk - jelentette ki az edző, aki hangsúlyozta: az ő szakmájában ritkán találni olyan nyugodt helyet, mint a rátóti egyesület, ahol remekül érzi magát, örül, hogy lehet hosszú távra tervezni.

A rátótiak (kék-fehérben) egyre jobbak, de még nem nyugodhatnak meg teljesen Fotó: Penovác Károly

A GySE az előző fordulóban 6:1-re ütötte ki idegenben az Ajka Kristályt, most pedig a harmadik helyre jó eséllyel pályázó Fűzfői AK csapatát látja vendégül.

- A tabella állása alapján a vendégeknek kellene nyerniük, de szerintem teljesen háromesélyes a mérkőzés. Még nem biztosítottuk be a bennmaradást, és én nem is szeretném kicentizni a dolgot, már a 10-11. hely megszerzésében gondolkodom - fogalmazott Polonkai Csaba, akit a forduló többi találkozójáról is megkérdeztünk.

Balatonalmádi SE (8.)-Várpalotai BSK (6.): A Palota jó formában van, masszív együttes, szerintem mind a három pontot elviszi Almádiból.

Tihanyi FC (5)-Balatonfüredi FC (2.): - Igazi presztízsmeccs. A Tihany nem rossz csapat, de azt gondolom, a fürediek jobb játékosállománnyal rendelkeznek, és nyernek is.

Pápai Perutz FC (1.)-Ajka Kristály (7.): - Természetesen a Perutz sokkal esélyesebb, sima hazai győzelmet várok.

Úrkút SK (4.)-Magyarpolány SE (10.): - Az Úrkútnál idén generációváltás zajlik, de hazai pályán behúzza ezt a meccset. A magyarpolányiak kicsit rapszodikusan teljesí-tenek.

PV 2000 Öskü FC (14.)- Ugod SE (15.): Kiesési
rangadó, amely abszolút
háromesélyes, nem igazán lehet megtippelni, ki lesz a győztes.

Csetény SE (12.)-Péti MTE (16.): A Pét szimpatikus csapat, amely nem játszik rosszul, azonban a csetényiek hazai környezetben jóval esélyesebbek.

Devecser SE (9.)-FC Zirc-Dudar (11.): A Devecser otthon erős és szerintem legyőzi az utóbbi időben gyenge formában lévő Zirc-Dudart.

Almádiban, Tihanyban és Pápán szombaton, a többi helyszínen vasárnap rendeznek meccset. A kezdési időpont 17 óra, kivéve a Perutz stadionban, ott 18 órakor rajtol az összecsapás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!