Sport

2017.01.23. 16:17

Órát ígért a nagypapájának

Albertville, Veszprém - Beteg nagypapájáért is küzdött Mikler Roland kapus, akit a Dánia elleni diadal legjobbjának választott meg a zsűri a franciaországi kézilabda- vb nyolcaddöntője után.

B. Virág Rita

A világbajnokság első, igazán komoly meglepetését a magyar férfi kézilabda-válogatott érte el a nyolcaddöntőben az olimpiai bajnok Dánia legyőzésével (27:25).

A találkozó egyik magyar hősét, Mikler Rolandot telefonon értük utol Albertville-ben.

- Őszintén megmondom, hogy ott bent a pályán nem mertem bízni. Köln keserű tapasztalata után többé soha a büdös életben nem fordul meg a fejemben a lefújásig, az utolsó másodpercig, hogy nyerhetünk - kezdte a találkozó legjobbjának megválasztott hálóőr.

-Azt éreztem a csapaton, hogy higgadt, nyugodt, összeszedett. Mindenki tisztában volt vele, hogy maximálisat kell nyújtani a védelemben, a kapuban és támadásban egyaránt. Nem volt veszítenivalónk, ez felszabadított minket.

Fotó: francehandball2017.com

A Telekom Veszprém kapusa az idén már háromszor játszott a dánok világsztárja, Mikel Hansen ellen, de így sem volt egyszerű készülni a világ legjobb játékosának tartott átlövő ellen. A dán zseni így is nyolcat vágott, és lövőrepertoárjából szinte mindent megmutatott.

- Éreztük, hallottuk, tudtuk, hogy maroknyi magyar buzdít, segít minket. Ám ahogy sorban jöttek a ziccerek, a remek megmozdulások a védekezésben, s bemutattam néhány bravúrt, a francia nézők átpártoltak mellénk. Fantasztikus volt, ahogy szurkoltak nekünk. Végül együtt, a csarnok és mi, kivívtuk a továbbjutást - mondta Roland.

A kapus a múlt héten egy éjszakára hazautazott, most azt is megtudhattuk, miért. Nagypapája lett rosszul, aki szerencsére azóta már jobban van.

- Nem látta a meccset, de szerencsére már eszméleténél van, és sikerült vele beszélnem is. Megígértem neki, hogy viszek neki egy órát a vébéről - mesélte itthon az év kapusának megválasztott játékos, aki a Dánia elleni derbit követően a meccs legjobbjaként a nemzetközi szövetség megajándékozott egy értékes órával.

Roland elárulta, vasárnap este óta szinte megállás nélkül csipog a telefonja, barátok és ismerősök gratuláltak, sőt vadidegenek is megszerezték a számát.

Kedden Norvégia ellen harcolhatja ki a csapat a négy közé jutást. Roland a következő ellenfélről elmondta, gyors, fiatal és lendületes, különösen a szélsőikre kell odafigyelni, ami őt különösen nagy feladat elé állítja.

- Persze nem elégszünk meg ennyivel, mindent megteszünk, hogy újabb meglepetést okozzunk - fogalmazott.

Mikler Rolis frizurát szeretnének

Nem is hinnénk, de egyre több veszprémi fodrászatban kérnek manapság Mikler Rolis frizurát. nem csoda, a kapus hozzáállásával, teljesítményével igazi példaképpé lett a királynék városában a gyerekek körében, mindig örömmel fogadja a kézilabdás palánták érdeklődését, autogram kérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!