Sport

2015.07.08. 18:38

Ollé Sándor ismételne - A tavalyi győztes Veszprémben ülne vissza a nyeregbe

Veszprém - Egyik kedvenc futamára készül Ollé Sándor, aki végre maga mögött hagyná az Eger Rali okozta gondokat.

Heffler Péter

Hétvégén rendezik a huszonkettedik Veszprém Ralit, melynek kapcsán eddig mindennap bemutatunk egy neves pilótát, aki ott lesz a rajtrácson. Az indulók illusztris névsorában az AS Rallyesport Europe versenyzője, a kétszeres magyar bajnok és a tavalyi futam győztese, Ollé Sándor is megtalálható.

- Milyen élményei vannak a korábbi Veszprém Ralikról?

1995 óta versenyzek és életem első első osztályú raliversenye pont a Veszprém Rali volt. Így érthető, ha a veszprémi futam a kedvenceim közé tartozik. Azonban nem csak az emlékek miatt kedves számomra, hanem azért is, mert az én vezetési stílusomhoz a murva sokkal közelebb áll, mint az aszfalt.

- Mennyire elégedett a tabellán elfoglalt tizenegyedik hellyel?

- Egyáltalán nem vagyok elégedett. Sajnos év elején volt egy csúnya bukásunk az Eger Ralin, ahol a második helyről estünk ki. Igazából csak tartani kellett volna a pozíciónkat, de hibáztam egyet és nagyot estünk, ez pedig végigkísérte az eddigi szezonunkat. Minden egyes futamon a bukásból származó technikai hibák jöttek elő az autón, ugyanis sok olyan rejtett sérülés maradt, ami csak versenyen jön elő. Szombathelyen a váltó, Székesfehérváron pedig az új kipufogórendszer okozott gondokat. Remélem, hogy tényleg minden hiba kijött már az autón, ami csak lehetett, mert az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon ki vagyunk éhezve egy sikerre. Bízom benne, hogy ez a Veszprém Ralin végre megtalál minket.

Ollé Sándor bízik benne, hogy Veszprémben technikai gondok nélkül, önfeledten száguldhat. Fotó: Lakatos Róbert

- Hogyan készültek a veszprémi futamra?

- Egy közel száz kilométeres teszttel, illetve mindent átnéztünk az autón, amit csak lehet. Nem jelentkezett semmi probléma, így tényleg bízom benne, hogy a Veszprém Ralin ami egy roppant autógyilkos pálya sem lesz semmi fennakadás.

- Mit gondol az esélyekről?

- Ha reálisan nézzük a tavalyi győzelmünket, azt kell mondjam, nagy szerencsénk volt. Igen megvágott gumikkal mentünk az esőben, hetedik-nyolcadikként rajtoltunk, így az előttünk lévők alaposan kijárták nekünk az utat. Természetesen nem feltartott kézzel állunk rajthoz, nyerni szeretnénk, de egy dobogós helyezés szerintem már szép eredmény lenne, hiszen a mezőny tele van magyar bajnokokkal, jó autókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!